Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Wedstrijdverslag JO8-1 tegen J08-4 PVCV Vleuten

21 februari 2023 14:45

Afgelopen zaterdag speelden diverse J08 teams van Sportlust’46 tegen PVCV uit Vleuten. Een club met wel vijftien J08 teams. Eerder dit seizoen speelden de jongens al eens tegen deze club en verloren ze ongelukkig met 0-1. Lees verder voor het verslag van de wedstrijd,

Wedstrijdverslag J08-1 Sportlust’46 - J08-4 PVCV Vleuten

Afgelopen zaterdag speelden diverse J08 teams van Sportlust’46 tegen PVCV uit Vleuten. Een club met wel vijftien J08 teams. Eerder dit seizoen speelden de jongens al eens tegen deze club en verloren ze ongelukkig met 0-1. De tegenstander van vandaag speelt 1e klasse, een goed meetmoment of onze spelers weerstand kunnen bieden tegen dit soort tegenstanders.

Als aanvoerder nam Tijmen zijn team mee het veld op voor een warming-up. Met Jurre op doel en Jesper/Luuk  in de spits trokken de spelers van Sportlust’46 snel ten aanval. Bij balverlies zaten Stef en Ryan er kort op. Dit leverde veel balbezit op zodat de bal via Tijmen snel bij de spitsen kwam. Stef en Tijmen hadden oog voor hun medespelers zodat er na enkele minuten middels een paar prachtige goals 4-0 op het scorebord stond. Beide spitsen maakten een paar mooie aanvallen af met prachtige schoten. Via Ryan en Stef ging de bal naar Tijmen die het spel verdeelde. Via de zijkanten zorgde Luuk er voor dat de bal pan klaar gelegd werd voor Jesper. In korte tijd tikte Jesper de bal 4x binnen. Doordat onze verdedigers (Damian) er kort op zaten kreeg PVCV geen mogelijkheid om in hun spel te komen. Een spaarzame counter werd direct gepareerd door onze keeper. Jurre liet wederom zien een top keeper te zijn.

De tweede helft hield Emanuel het overzicht, waardoor Ryan in positie kwam om op de goal te schieten.  Dit leverde de 7-0 op. Jurre had inmiddels zijn keeperstenue ingeruild en verdedigde de tweede helft. Onze tegenstander kwam meer aan voetballen toe. Na diverse reddingen van Damian scoorde PVCV de 7-1. Sportlust’46 kwam minder aan de bal doordat de jongens de concentratie even kwijt waren. Een kort peptalk zorgde er voor dat bijna iedereen weer de focus had. Luuk speelde regelmatig zijn tegenstander uit, waarna een paar prachtige voorzetten volgde. Helaas werden deze niet altijd op waarde geschat door zijn teamgenoten.

Maar de aanhouder wint!! Via Stef, Tijmen en Luuk stond er vlak voor het einde 10-2 op het scorebord. Na het nemen van de penalty’s trakteerde Damian vanwege zijn verjaardag op een zakje chips. De jongens hadden deze wedstrijd oog voor elkaar en zaten er kort op.