Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Verslag Sportlust JO10-6 tegen MO10 d.d. 3 oktober 2021

10 oktober 2021 20:15

De tegenstander van vandaag kent het team al, immers de eerste wedstrijd was bij VEP tegen hetzelfde team. Zou het weer lukken om te winnen? De vorige keer had Sportlust gewonnen met 7-4, maar toen moest het team nog wennen aan elkaar. De sfeer was goed, de instructie van de coaches helder. Niet in een kluitje staan maar verdelen.

Binnen de eerste minuut werd er direct gescoord, dat was een mooi begin. En een minuut later werd er weer gescoord. Dat was sterk. Het team kent elkaar, de verdedigers staan op de juiste plek, de spitsen gaan naar voren. De doelpunten volgden elkaar snel op, 4-0. Tot opeens iedereen weer op een kluitje ging staan. Toen stopte het doelsaldo even. Gelukkig kwam de korte break. De coach herhaalt de instructie, spreiden, overspelen, kijken of het doelsaldo weer omhoog kan. En ja hoor, het doelsaldo schiet omhoog. 15-0 is de pauzestand.

In de pauze is er overleg met de tegenstander. Er zijn 9 teamspelers van de tegenstander, ze gaan allemaal in het veld. Sportlust blijft met 6 man spelen. Nu is het nog belangrijker om goed over te spelen en elkaar te vinden. Jawel, weer een doelpunt. De verdediging van de tegenpartij moet nog beter worden.

Er komt een tegendoelpunt! De tegenstander is blij, de motivatie schiet omhoog. Het is ze gelukt om door de verdediging heen te breken! De doelpunten van Sportlust blijven lang op zich wachten. Scoren met 9 tegenstanders blijkt een stuk lastiger. De verdediging van de tegenstander is aanzienlijk verbeterd.  Overspelen wordt een stuk moeilijker. Uiteindelijk volgt er toch nog 1 doelpunt. Eindstand: 17-1.

Daarna is het tijd voor de 3de helft. Het hele team gaat naar Molenvlietpark, en gaat daar gezamenlijk lunchen. Het is ideaal weer om daar te genieten van de lunch. Iedere ouder heeft iets meegenomen, pannenkoeken, muffins, koffie voor de ouders, maar ook komkommer en tomaatjes. Het is gezellig. De jongens eten alles met smaak, en gaan weer een partijtje voetballen. De ouders kletsen even bij. Een mooie afsluiting van het eerste deel van de KNVB competitie.