Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Bericht van het bestuur

Bericht van het bestuur

13 september 2020 11:45

AV

Vrijdag 3 september 2020 was een extra algemene ledenvergadering. De agendapunten hadden betrekking op de gewijzigde invulling van de ledentaken en de begroting voor dit seizoen. Vanwege de gevolgen van zijn operatie kon Jan van de Heuvel helaas nog niet aanwezig zijn bij de vergadering.

bericht-bestuur.gif

 

Vrijdag 3 september 2020 was een extra algemene ledenvergadering. De agendapunten hadden betrekking op de gewijzigde invulling van de ledentaken en de begroting voor dit seizoen. Vanwege de gevolgen van zijn operatie kon Jan van de Heuvel helaas nog niet aanwezig zijn bij de vergadering. 

Het voorstel van het bestuur was om de afkoop voor alle leden te verhogen naar € 75,- (per huishouden) en de drempel te verlagen naar 12 uur. Doel van beide aanpassingen was het activeren van meer leden om taken op te pakken binnen de vereniging. Het voorstel werd door de aanwezige leden niet aangenomen. 

De aanwezige leden hebben deze avond een duidelijk signaal afgegeven dat zij vinden dat een ledentaak niet afgekocht mag worden, maar dat elk lid (of team) verplicht moet worden iets te doen voor de club. Vanuit de aanwezige leden is hiervoor een commissie gevormd. Deze commissie gaat een voorstel uitwerken op welke manier deze verplichting ingevoerd kan gaan worden. Dit voorstel wordt in een volgende algemene ledenvergadering behandeld. 

In de gepresenteerde begroting is de verwachte verhoging van de afkoop van de ledentaken opgenomen bij de inkomsten. Het bestuur heeft de aanwezige leden gevraagd om deze begroting toch goed te keuren, ondanks dat deze verhoging niet doorgaat. Een begroting is een startpunt en bij gewijzigde opbrengsten en kosten heeft het bestuur de verplichting om bij te sturen. 

Vanuit de leden is toch gevraagd om een begroting welke meer aangepast is aan de huidige tijd waarbij de tegenvallers en meevallers die nu bekend zijn, worden opgenomen. De gepresenteerde “oude” begroting werd niet goedgekeurd. 

Het bestuur betreurt het feit dat zij geen vertrouwen kreeg met betrekking tot het plan om  meer leden te enthousiasmeren taken op te pakken en het bijsturen op basis van de huidige actualiteit. Dit betekent dat in de huidige tijd, waar veel uitdagingen op ons bordje liggen, het bestuur een gewijzigde begroting gaat opstellen en er een nieuwe algemene ledenvergadering wordt uitgeschreven. Daarnaast blijft er een chronisch tekort aan actieve leden. Binnenkort zal de datum van de extra algemene ledenvergadering bekend worden gemaakt. 

Voor nu doet het bestuur een oproep aan ieder lid om zijn of haar verantwoordelijkheid te nemen als lid van deze mooie vereniging. Er gaat zoveel goed binnen onze vereniging en er zijn zoveel mooi momenten op en langs het veld. Er zijn echter uitdagingen op het gebied van de begeleiding van jeugdteams, scheidsrechters, corona, de verbouwing en nog wel meer. Dat is een verantwoordelijkheid van elk lid en niet alleen van het bestuur. Laten we met elkaar zorgen dat er voor iedereen plek is. Kijk eens naar de lijst met vacatures en kijk op welke manier jij je kan inzetten voor de vereniging. 

 

Het bestuur

Bron: Sportlust '46
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!