Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Techniek Academy Programma

Techniek Academy Programma

De Sportlust '46 Techniek Academy Woerden biedt een uitgebalanceerd programma met de focus op techniek. Het trainingsprogramma richt zich op de ontwikkeling van vier deelaspecten binnen het voetbal:

  1. Techniek
  2. Tactiek
  3. Coördinatie
  4. Mentaliteit/persoonlijkheid

Het doel van het trainingsprogramma is het domineren van de verschillende één tegen één situaties, ieder op zijn eigen niveau. Het inslijpen van technische vaardigheden neemt hierbij een belangrijke positie in. Het juist toepassen van deze beweging in wedstrijdsituaties (tactische aspect) is de volgende stap. Een goede ontwikkeling op het gebied van loophouding, lichtvoetigheid (coördinatie) en mentaliteit (winnaarsmentaliteit, mentaliteit om te leren) wordt gezien als belangrijke voorwaarden.

Ook op de volgende deelaspecten wordt getraind:

Kinderen met geboortejaar 2014, 2013, 2012 & 2011
Bij deze kinderen staat de individuele ontwikkeling als speler centraal. We leren en perfectioneren de basistechnieken: passen, aannemen, dribbelen en schieten (met links en rechts), in beweging en op snelheid. Speciale aandacht besteden we aan het passeren, van richting veranderen en het afschermen van de bal binnen het één tegen één duel.

Kinderen met geboortejaar 2010, 2009 & 2008

Bij deze kinderen trainen we in complexere trainingsvormen met grotere weerstand. We verbeteren het positie kiezen en leren kinderen hun omgeving ‘te scannen’. Hierdoor krijgen ze meer tijd en ruimte aan de bal. Het item tactiek/inzicht krijgt binnen deze leeftijd i.c.m. het juist toepassen van de beschikbare techniek, meer aandacht.

Kinderen met geboortejaar 2007 & 2006

Bij deze kinderen/pubers gaan we nog een stap verder. De weerstanden worden groter, het spelen van het “duel” wordt een stuk belangrijker en het maken van de juiste tactische keuzes wordt steeds belangrijker (bijvoorbeeld: wanneer alleen, wanneer met elkaar, wanneer diepte en wanneer geen risico?). Het gebruik van videoanalyse en een tactisch magneetbord worden in deze leeftijd als extra ondersteuning ingezet.

Spelers/sters die lid zijn van Sportlust ’46, ouder zijn dan 14 en binnen de jeugdopleiding laten zien dat ze kwaliteit en ambitie hebben kunnen door de staf van de Sportlust '46 Techniek Academy Woerden uitgenodigd worden voor een specifieke, om maat samengestelde, training. Te denken valt aan spitsentraining, training speciaal gericht op middenvelders of flanken dan wel een combinatie hiervan (bv spitsen i.c.m. flanken en keepers)

Geïnteresseerd in deelname? Bekijk hier wat de kosten zijn.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!