Sportlust verliest de strijd om koppositie - Sportlust '46

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Sportlust verliest de strijd om koppositie

Sportlust verliest de strijd om koppositie

FC Lisse

3 - 1

Sportlust '46 1

82'
Quincy Arends (penalty)
D. Verweij (schot)
85'
E. Stro (schot)
88'
L. Tarani (schot)
96'

Competitie

3e divisie A

Datum

6 november 2021 14:30

Scheidsrechter

M. Roeleveld

Accommodatie

Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 1
2161GH
LISSE
tel. 0252-413494

Erg dicht was Sportlust ’46 bij de favorietenrol voor het winnen van de eerste periode, maar de Woerdenaren gaven de veroverde 1-0 voorsprong uit handen. Afspraken werden in het slot van de wedstrijd niet meer nagekomen en dus kreeg het de deksel op de neus. ,,Ik zal maar niet uitspreken wat ik toen op de bank dacht”, aldus trainer Patrick Loenen.

De middag leek rond de 80e minuut de kant van Sportlust ’46 op te vallen. Vlak voordat de Woerdenaren via een benutte strafschop op voorsprong kwamen, kreeg het te horen dat Sparta Nijkerk op achterstand was gekomen tegen de amateurs van Ajax. ,,Ik had ook wel het vermoeden dat het doelpunt voor ons zou vallen. Toen die ook daadwerkelijk viel en we hoorden dat Sparta Nijkerk op achterstand stond, kregen we het gevoel dat het zo’n dag zou worden”, vertelde trainer Patrick Loenen.

Schermafbeelding_2021-11-07_143807.png

,,Wij speelden niet heel groots, maar we kunnen heel erg zakelijk zijn. Alleen na de openingstreffer van ons speelden wij voor sinterklaas”, aldus de teleurgestelde oefenmeester. Hij zag met lede ogen toe dat David Verweij via het been van Thomas Heideman de bal tegen de touwen schoot en even later Enzo Stroo het leed nog groter maakten. ,,Uit een uitdraaiende hoekschop maken zij de gelijkmaker. Zo deden ze het al e hele wedstrijd. Dan moeten wij met ons zoneblok hoger staan, want de bal draait uit. Dat gebeurt niet waardoor we uiteindelijk te ver van onze tegenstander zitten”, legde hij de afspraken uit. ,,Dit geven we dus gewoon weg en daar ben ik boos om. Echt waar, dat is kwalijk. Als je het gewoon uitvoert, valt die goal niet en dan win je de wedstrijd en zou je volgende week aan een punt genoeg hebben.”

Het was voor de Woerdenaren inderdaad een gouden kans om de eerste periodetitel te pakken. Nu heeft FC Lisse die kans voor het grijpen. ,,Daarom was ik er ook zo ziek van. We waren heel dicht bij het winnen van de periode en dan weet je zeker dat je aan het einde van het seizoen nog een toetje hebt. Het zou uniek geweest zijn als we een periode zouden pakken. We ontwikkelen ons goed en zitten ook in de lift, alleen de vraag is waar we uitstappen. De laatste weken is het verval van ons minder en ogen we stabieler”, benoemde Loenen ook nog enkele positieve noten. Feit is in ieder geval dat Sportlust ’46 een unieke prestatie had kunnen leveren, maar volgende week in de wachtkamer zal zitten. Eerst zelf winnen van Odin ’59 en daarna kijken naar het resultaat tussen FC Lisse en Ajax.
(verslag nik mandemakers)

🎥 Videoverslag Fc Lisse - Sportlust '46
🎤 Interviews: Quincy Arends en Floris Mulder

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!