Waardsedijk 31
3448HV
WOERDEN
tel. 0348-415570

Zaterdagmiddag boekte Sportlust ’46 een gemakkelijke overwinning op het Zeeuwse Goes. De ploeg van Patrick Loenen stond na zeventig minuten met 3-0 voor en de drie punten waren dus in de knip. Na die zege bleek ook nog eens dat de uitslagen op andere velden erg gunstig waren.

Eindelijk weer eens lachende gezichten toen de Woerdenaren het veld afliepen. Na onnodige gelijke spelen tegen ACV, Odin ’59 en Excelsior ’31 stonden de gezichten op standje chagrijn. Zaterdag kende het elftal een gemakkelijke middag en wist dus te winnen van het Zeeuwse Goes. ,,De drie punten zijn inderdaad het belangrijkste. In fases hebben we de eerste helft ook wel weer gespeeld hoe wij wilden spelen. De eerste fase was nog wel zwak. Het was apathisch en we dekten niet door”, kraakte trainer Patrick Loenen ook nog een kritische noot na de Woerdense zege.

De eerste helft verliep voor Sportlust ’46 uitstekend. De ploeg van Patrick Loenen kreeg de Zeeuwen onder druk, was goed aan de bal en het elftal kwam op een voorsprong te staan. Verschillende mogelijkheden vanaf de flanken werden vervolgens niet benut en dus bleef het nog een tijd lang spannend. Aan het begin van de tweede helft gaven de Woerdenaren nog twee dotten van kansen weg, maar even later schoot Mark van der Weijden de 2-0 binnen. Een strafschop miste de spits nog, maar de rebound was wel aan hem besteed. Zes minuten later werd nog een tweede, zeer gemakkelijke, strafschop gegeven die wel in een keer werd benut door Van der Weijden.

,,Dat je nog die kansen tegen krijgt en niet met 4-0 voorstaat, doe je jezelf aan. Het waren ook geen kleine kansen hè. We kregen met Nick Verhagen op rechtsback ontstonden er weer meer vastigheden en we kwamen makkelijk tot kansen. Daar gingen we wel zo ongelooflijk slecht mee om. Dat is wel een dingetje. Mar goed, we hebben gewonnen de andere uitslagen zijn ook prima. Al met al is het dus gewoon een goede dag”, vertelde Patrick Loenen na afloop. Hij zag ook dat FC Lisse met 6-2 onderuit ging tegen Barendrecht en Sparta Nijkerk tegen een verlies in Staphorst aanliep.

De Woerdenaren zijn dus nog altijd een serieuze uitdager in de derde divisie. Het verschil met de koploper is terug gebracht tot drie punten. Toch hoorde Loenen de afgelopen tijd verschillende geluiden opgaan dat Sportlust ’46 al klaar zou zijn. Uitgespeeld. ,,Het gat van zes punten zou te groot zijn. We staan weer binnen een wedstrijd achterstand”, gaf de hoofdtrainer aan die maar bedoelde dat de stand binnen één wedstrijd weer omgebogen kan zijn. ,,Hopelijk geeft ons dat ook een boost. Iedereen kan van iedereen winnen. Het wordt steeds weer vaster”, werd Loenen duidelijk.