Waardsedijk 31
3448HV
WOERDEN
tel. 0348-415570

Sportlust heeft in de wedstrijd tegen een zeer goed spelend Harkemase Boys zichzelf beloond met drie punten. Hoewel de Friese gasten het overgrote gedeelte van de wedstrijd de betere ploeg was wisten de mannen van trainer Patrick Loenen de wedstrijd in de tweede helft te keren en de overwinning op sportpark Cromwijck binnen te halen. Na de “dure” driepunter handhaaft Sportlust zich in de top van de ranglijst, het staat op een gedeelde 3e plaats en dat is natuurlijk geweldig !

In de basisopstelling van Sportlust waren enkele andere namen opgenomen in vergelijking met voorgaande weken. Het was Rory van Gulik, terug van een blessure, die weer leiding mocht geven aan de verdediging van de Woerdenaren. Ook Mo Bendadi maakte na een blessure weer zijn opwachten en Mitchel v.d. Veer had weer een basisplaats op het middenveld. Grote afwezige bij Sportlust was echter Mark v.d. Weijden, de spits had zich s ’morgens (iets) te laat gemeld bij de bespreking en werd door trainer Loenen verbannen naar de bank – iets wat v.d. Weijden zeker niet leuk vond maar dit alles omzette in een bepalende rol in de tweede helft.

In de eerste helft bleek als snel dat Harkemase Boys naar Woerden was afgereisd om de 3 punten in de tas weer mee te nemen. De friezen hadden vorige week nog verrassend verloren van Barendrecht en de ploeg van Jan Piet Bosma wilde deze fout zo snel mogelijk goed maken. Het was Harkemase Boys wat al snel de touwtjes in handen nam en de gastheren handen vol verdedigend werk bezorgde. Het was vooral aanvoerder Bouius die de lijnen uit zette en zelf gevaarlijk kon worden met zijn verre inworpen. Aanvallend zag het er bij Harkemase Boys ook prima uit, de voorhoede met Margaritha, Visser en Beimers was continu gevaarlijk en de Woerdense laatste linie moest dan ook alle zeilen bij zetten om een achterstand te voorkomen. Heel sporadisch wist Sportlust iets aanvallends er tegenover te zetten maar de voorwaartsen waren niet altijd even gelukkig met balaannames en passes. De eerste mogelijkheid was er voor Mo Bendadi maar zijn slimme boogballetje verdween langs de verkeerde kant van de paal. Harkemase Boys had grote mogelijkheden in de persoon van Visser. In eerste instantie schoot de gevaarlijke spits de bal over het doel van Antonioli, ook net voor rust kreeg hij nog een niet te missen kans maar schoot hij in vrije positie voor het doel van Sportlust langs. Ook Sportlust kreeg nog een goede kans. Martijn Jansen wist op links goed op te stomen, het was jammer dat er niemand op tijd kon inlopen op zijn harde lage voorzet – de bal had er zomaar ingelopen kunnen worden. De thee werd dan ook met een 0-0 ruststand opgezocht.

Direct vanaf het begin van het tweede bedrijf werd duidelijk dat Harkemase Boys op zoek ging naar de openingstreffer. De Boys zochten nadrukkelijk de aanval en zette de gastheren compleet vast op eigen helft. Het was opnieuw Visser die een goede mogelijkheid kreeg voor de 0-1 maar zijn goede kopbal werd op voortreffelijke wijze gekeerd door doelman Antonioli. Het kon niet uitblijven en het gebeurde dan ook in de 61e minuut, Harkemase Boys kwam op voorsprong. Uit een hoekschop van Bruintjes was het aanvoerder Bouius die de bal met het hoofd in het net achter Antonioli wist te leggen. Op dat moment een zeer terechte stand en de opdracht voor Sportlust om een resultaat te halen werd er niet eenvoudiger op.

Toch kwamen de Woerdenaren al weer snel langszij, in de 69e minuut was het Nick Verhagen die de bal met een scherp aangesneden voorzet in de Friese zestien meter bracht. De bal ging richting de ingevallen v.d. Weijden die de bal nog wist te schampen en het speeltuig via een glijdende Bruintjes in het doel wist te krijgen. Op dat moment dacht menig één uit Woerden dat dit het hoogst haalbare resultaat van de dag zou zijn maar er veranderde duidelijk wat in het elftal van Harkemase Boys. De onzekerheid sloeg toe en dat merkte Sportlust. De thuisploeg zette nog een keer aan en wist het spelbeeld van het eerste deel compleet op z’n kop te zetten. In de 79e minuut kwamen er nog twee wissels binnen de lijnen bij Sportlust ( van Zoest en van Warven kwamen ) en de thuisploeg kreeg een minuut later een hoekschop te nemen. Van Warven naam plaats achter de bal, bracht de bal binnen de 16 en daar kwam het bij toeval voor de voeten van van Zoest. Bij zijn eerste balcontact bedacht de lange verdediger zich geen seconde en schoot de bal hard en zuiver achter doelman Jansema. Opeens stond Sportlust op voorsprong en moest Harkemase Boys op jacht naar de gelijkmaker.

Dit deden de bezoekers dan ook en het zette alles op alles wat betekende dat zij achterin 1 op 1 gingen spelen. In de 85e minuut probeerde de Boys van achteruit een aanval op te zetten maar dit werd bemoeilijkt door Mark v.d. Weijden. De getergde spits ontfutselde de bal van Bruintjes en stelde Meiring in staat om uit te breken. Meiring was niet zelfzuchtig maar bezorgde de bal terug bij v.d. Weijden en deze wist met een schitterend schot de voorsprong te vergoten naar 3-1. Nog was de koek niet op bij Sportlust, nog geen minuut later bereikte van Zoest met het hoofd ( hij onderbrak een diepe bal van Harkemase Boys ) v.d. Weijden die op zijn beurt het 1 tegen 1 duel met zijn directe tegenstander winnend wist af te sluiten en de bal voor de 4e maal in het doel van Harkemase Boys schoot. Dolle vreugde op het veld, langs het veld bij de begeleiding en bij alle Woerdense supporters. In de afsluitende minuten was Harkemase Boys nog 1 keer dicht bij een treffer echter de inzet van Beimers belandde op de onderzijde van de doellat waarbij de bal terug in het veld stuiterde zonder de doellijn te zijn gepasseerd.

Na het laatste fluitsignaal van arbiter Lensink klonk er een luid gejuich op sportpark Cromwijck. De overwinning was binnen en Sportlust had het maximale resultaat behaald in een wedstrijd die voor het overgrote gedeelte gecontroleerd werd door Harkemase Boys. Dure punten noem je dat, maar het is goed dat het resultaat nu eens in positieve zin de goede kant op viel voor Sportlust.