Waardsedijk 31
3448HV
WOERDEN
tel. 0348-415570

Sportlust stelde de laatste reguliere competitie geheel in het teken van de aanloop naar de nacompetitie. In de startopstelling stond welgeteld 1 basisspeler ( Zakaria Issarti ) en de rest bestond uit spelers die normaal gesproken op de bank beginnen of zelfs helemaal niet in de gangbare wedstrijdselectie zitten. De wedstrijd tegen DVS ’33 was voor Sportlust niet echt meer van belang, de thuisclub was al verzekerd van de nacompetitie en hechtte er meer waarde aan om spelers te sparen of om spelers die qua gele kaarten op scherp stonden te behoeden van een eventuele schorsing. DVS ’33 had echter nog wel een uitgesproken doel voor de laatste competitieronde, het moest winnen om zich definitief te plaatsen voor het toetje. De ploeg uit Ermelo slaagde in hun opzet; het won in Woerden met 2-3 en mag zodoende meedoen in de nacompetitie waarin met 8 ploegen gestreden zal gaan worden voor 1 plek in de tweede divisie.

Sportlust begon de wedstrijd in een flink gewijzigde samenstelling en dat was duidelijk te zien aan het spel. De Woerdenaren moesten zichtbaar wennen aan de samenstelling en daardoor kon DVS ’33 direct de druk opvoeren naar de door hen gewenste snelle voorsprong. Die voorsprong kwam er voor de gasten al in de 9e minuut, rechtsback Jonker was mee opgekomen en wist met een prachtige goal de eerste voorsprong op het scorebord te zetten. Sportlust richtte zich hierna op en nam het initiatief in de wedstrijd over, jammer genoeg leverde dat niet echt veel grote kansen op maar het wist DVS ’33 wel steeds gemakkelijker van zich af te houden. Toch bleef de Woerdense 3e divisionist achterin wel wat foutjes maken en bij één van die foutjes werd er in de 29e minuut geprofiteerd door aanvaller Roemeon van DVS ’33. Roemeon kreeg vrije doorgang naar doelman Rondeltap en wist de voorsprong te verdubbelen (2-0). Even wankelde Sportlust maar nog geen minuut later was het ook aan de andere kant een fouten festival in de verdediging van DVS ’33 en daaruit kwam de bal voor de voeten van Fouad Berlabi die direct de achterstand verkleinde naar 1-2. Belarbi wist ook nog eens de 2-2 binnen te schieten in de 36e minuut, hij draaide fantastisch weg bij zijn directe tegenstander en schoot de bal met een prachtige curve langs doelman Huiskamp. Het evenwicht was weer hersteld en zodoende konden beide ploegen met een gelijke stand de thee op gaan zoeken.

De tweede helft was amper 60 seconden aan de gang toen DVS ’33 opnieuw op voorsprong kwam, dit maal was het Ali Akla die alle ruimte kreeg van de Sportlust verdediging en het cadeautje werd door Akla gretig in ontvangst genomen. Hierna leek de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld, DVS ’33 had de voorsprong die het nodig had en Sportlust leek het allemaal prima te vinden. Met zo weinig mogelijke inspanning de wedstrijd schadevrij uit spelen en alle focus gaan richten op de nacompetitie leek het devies te worden voor beide ploegen. Voor het aanwezige publiek was het wellicht niet de spannendste 45 minuten van de competitie maar dat werd voor lief genomen want met de stand van 2-3 zouden beide ploegen geplaatst zijn voor de nacompetitie. Niemand vond het daarom erg dat scheidsrechter Kraak na precies 90 minuten voor de laatste maal floot, DVS ’33 blij met de plaatsing voor het toetje en Sportlust ’46 blij dat de wedstrijd zonder kleerscheuren door was gekomen.

Sportlust ’46 zwaaide na de wedstrijd alvast spelers en begeleiders uit die na dit seizoen gaan vertrekken, op geheel eigen wijze voerde voorzitter Jan van den Heuvel het woord en kon het nog aanwezige publiek de mannen nog een keer bedanken voor hun inzet in de periode dat zij actief waren geweest voor Sportlust. Echt afscheid was het natuurlijk nog niet, er moeten tenslotte nog nacompetitiewedstrijden gespeeld gaan worden. Sportlust begint a.s. woensdagavond 8 juni 2022 om 20.00 uur aan de eerste ronde. Het komt in die 1e ronde uit tegen Kozakken Boys uit Werkendam, die ploeg eindigde in de 2e divisie op de 16e plaats. De 1e ronde bestaat uit een thuis- en een uitwedstrijd, de winnaar over deze 2 wedstrijd plaatst zich dan voor de 2eronde en voor de verliezer zit het seizoen er dan op. De uitwedstrijd in de 1eronde zal zaterdag 11 juni 2022 plaatsvinden in Werkendam, de wedstrijd is door de KNVB vastgesteld om 18:00 uur.