Waardsedijk 31
3448HV
WOERDEN
tel. 0348-415570

Zaterdagmiddag heeft Sportlust ’46 geen spaan heel gelaten van Ajax. De bezoekers keken al vroeg tegen een 2-0 achterstand aan en gaven het vervolgens op. Enige teleurstelling was dat de ploeg van Loenen niet de tien treffers haalde. Iets dat wel mogelijk was, wre het niet dat Remco de Weerd net niet bij de bal kon.

,,Ik heb niets meer te wensen. Nou ja, dat we de tien goals zouden halen”, vertelde Patrick Loenen na afloop van de galavoorstelling die de Woerdenaren lieten zien. ,,Het was met name in het eerste half uur echt heel goed. Het kwartier tot de rust vond ik het wel wat minder”, aldus de hoofdtrainer. Het duurde immers slechts achttien minuten voordat Nick Verhagen, Zakaria Issarti en Quincy Arends een treffer achter hun naam konden noteren. Vlak voor rust wist Issarti ook zijn tweede doelpunt te maken.

,,Je weet als je dan met rust 4-0 voor staat dat het na de pauze niet veel beter gaat worden. Dan wordt het frivool, doe je dingen op negentig procent. Maar, dat heb ik in de rust ook aangegeven. Ons doelsaldo was niet heel goed. Daar konden we aan werken, want je wil niet dat als het om bijvoorbeeld een periode gaat het doelsaldo ontoereikend is. Dat hebben we wel recht getrokken nu. Niet dat we naar een periode moeten kijken hoor, maar mocht het zover komen, dan ligt het hier niet meer aan.”

De trots zat er bij Loenen vooral in dat zijn ploeg gretig bleef. Na rust duurde het vervolgens weer een kwartier voordat er 7-0 op het bord stond. Wederom Issarti, Bendadi en Van Hussen schoten de bal tegen de touwen. ,,Er zat gretigheid in. De energie en het spelplezier spatten ervan af. Dat was fantastisch om te zien en dat zie je ook niet vaak. Echt complimenten hoe de jongen zijn doorgegaan wanneer het 6-0 staat. Ik weet zeker dat als het nog tien minuten langer duurt er nog drie goals bij worden gemaakt.” De teller bleef uiteindelijk steken op negen doelpunten. Invallers Jorn van Lunteren en Rick Wils maakten nog een doelpunt.

,,Wat moet ik nu eigenlijk nog zeggen over de wedstrijd. Het is vooral belangrijk dat we heel veel Woerdenaren met een rood hart een mooie middag hebben bezorgd”, besloot Loenen.