Scheidsrechter

W.H. Kuijntjes

Accommodatie

Sportpark De Toekomst

Zaterdag boekte de ploeg nog een relatief gemakkelijke overwinning op Goes en leek het elftal helemaal terug in de titelstrijd te zijn. Een paar dagen later zijn de druiven zuur. De ploeg ging namelijk met 2-1 onderuit op bezoek bij de amateurs van Ajax. ,,Ik had wel een kater inderdaad, en dat kwam niet omdat ik gedronken had”, vertelde aanvoerder Nick Verhagen.

Het begint zo langzamerhand voor Sportlust ’46 een patroon te worden. De Woerdenaren spelen een prima eerste helft waarin de tegenstander niet zo heel veel heeft in te brengen, maar uiteindelijk speelt de ploeg een ronduit zwakke tweede helft waarin de tegenstander het nodige geloof wordt geboden. Het overkwam Sportlust ’46 al tegen Odin ’59, Excelsior ’31 en afgelopen weekend ook in mindere mate tegen Goes. Tegen laatstgenoemde leverde het geen puntverlies op, maar tegen de amateurs van Ajax wel. Het elftal van Loenen ging met 2-1 onderuit.

,,Het was typisch. Dit gebeurt ons steeds. De goal had net zo goed twee minuten na rust kunnen vallen. De gehele tweede helft hebben we achter de bal aan gelopen en niet gevoetbald”, vertelde Verhagen daags na de wedstrijd. Zakaria Issarti had in de eerste helft de Woerdenaren nog op voorsprong geschoten, maar die voorsprong werd in de tweede helft teniet gedaan. Lars Middelwijk en Carlos Opoku kantelden het duel. ,,Wij voetballen niet en zij gaan dingen wat anders doen. Dat is de reden dat we het duel weer weggeven. Alhoewel ik tijdens het duel ook het idee had dat ze maar op één manier konden scoren en dat was via een standaardsituatie.” Iets dat Ajax ook door had aangezien de ploeg met enkele verre inworpen de boomlange Opoku trachtte te bereiken. ,,Die was natuurlijk ook 3 meter en 5 centimeter lang.”

Het verbeterpunt voor de komende weken is dus duidelijk. De Woerdenaren moeten niet alleen een goede eerste helft spelen, maar moeten dat door blijven trekken in de tweede helft. ,,Als het vanaf minuut 75 gebeurt dat je achter de bal aan moet lopen snapt iedereen dat. Dan ga je wat tijdrekken, zorgen dat er zo min mogelijk gevoetbald wordt. Maar dat is niet vanaf de rust voor elkaar te krijgen”, had ook Verhagen dat goed voor ogen. Zaterdag wacht een herkansing in het duel met Staphorst. Dan kan de ploeg weer drie punten binnen halen.