Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Zwaarbevochten overwinning voor Sportlust '46

Zwaarbevochten overwinning voor Sportlust '46

DVS'33 Ermelo

0 - 1

Sportlust '46 1

Competitie

3e divisie A

Datum

11 september 2021 14:30

Scheidsrechter

S. Veekamp

Accommodatie

Sportpark DVS '33
Sportlaan 27
3851CA
ERMELO
tel. 0341-562357

Een razendknappe overwinning boekte Sportlust ’46 op bezoek bij DVS ’33. Meerdere redenen konden daarvoor worden aangedragen. Enerzijds speelde Sportlust ’46 meer dan uitstekend in de speldiscipline en won het van een ploeg die al jaren aantonen in de top van de derde divisie mee te spelen.

Het dak ging er na afloop af in de kleedkamer. De Woerdenaren hadden negentig minuten lang uitstekend in de organisatie gevoetbald. Gedisciplineerd, weinig weggeven en zelf de Ermelose gastheren pijn doen als dat mogelijk is. ,,Dat moet je ook op kunnen brengen. Ik kan mij voorstellen dat je het ergens een keertje laat lopen of een meter te weinig naar links of rechts zet. Er waren ook echt wel dingen voor verbetering vatbaar, maar over het algemeen hebben we echt een hele goede wedstrijd gespeeld”, vertelde trainer Patrick Loenen.

Na zo’n twintig minuten voetbal scoorde Mark van der Weijden de eerste goal van de middag en naar later bleek ook de enige. Uit een voorzet vanaf rechts van Nick Verhagen kreeg Wessel Meiring het voor elkaar om de bal te verlengen. Van der Weijden was er als de kippen bij om de bal achter doelman Huiskamp. ,,We begonnen heel erg goed en zetten goed druk. De eerste twintig minuten kwamen zij er niet aan te pas. Na de goal lieten we de bal aan hun. Waar het vorige wedstrijd nog wel eens aan schortte was nu negentig minuten lang op orde. Dat vind ik erg knap.”

Aanvoerder Nick Verhagen vertelde dat de Woerdenaren oppermachtig waren, een lezing waarin zijn trainer zich kan vinden. ,,Hij weet ook hoe ik denk. Je kan namelijk heer en meester zijn zonder de bal te hebben. Je hoeft niet per se een tegenstander zoek te spelen, maar wij moeten bepalen wat er op het veld gebeurt. Als ik jou de bal geef en je gaat hem ongevaarlijk rond spelen en als wij hem veroveren we de tegenstander pijn kunnen doen, dan heb je controle over de wedstrijd.”

Al met al was Loenen enorm trots op de prestatie van zijn ploeg. ,,Ook de ploeg beseft hoe knap deze prestatie was. Bij DVS ’33 gaven ze aan dat ze nog nooit zo’n goed gedisciplineerde ploeg hebben gezien. Iedereen scoorde een dikke voldoende. Nu maakt één zwaluw nog geen zomer, maar laten we maar hopen dat dit de ommekeer is. We zullen vast nog wel eens tegen een domper aanlopen, maar niet meer op de manier zoals vorige keren.”

Wedstrijdfoto's DVS 33 - Sportlust '46

(Sportbeleving Woerden)Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!