Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Ruime nederlaag Sportlust '46 in Rijssen

Ruime nederlaag Sportlust '46 in Rijssen

Excelsior'31

4 - 1

Sportlust '46 1

Werkhoven (lob)
25'
Werkhoven (schot)
28'
Ezafzafi (schot)
40'
49'
Werkhoven (schot)
70'

Competitie

3e divisie A

Datum

25 september 2021 14:30

Scheidsrechter

R.N. de Cock

Accommodatie

Sportpark De Koerbelt
Arend Baanstraat 102 A
7461DX
RIJSSEN
tel. 0548-541944

Sportlust ’46 is hard onderuit gegaan op bezoek bij Excelsior ’31. In Rijssen gaf de Woerdense derdedivisionist de doelpunten kinderlijk eenvoudig weg. Dit ondanks een uitstekend begin aan de wedstrijd.


Pijnlijk was de nederlaag die Sportlust ’46 zaterdagmiddag leed op bezoek bij Excelsior ’31. De Woerdenaren waren de beter voetballende ploeg, maar door kinderlijke en tevens repeterende fouten maakte de ploeg geen aanspraak op ook maar enig resultaat. De eerste drie ballen op doel waren ook allemaal doelpunten voor de Rijssense ploeg. ,,We krijgen al sinds de eerste competitiewedstrijd de doelpunten dezelfde manier tegen. Dan kan ik niet anders concluderen dat het kwaliteit is. We besteden daar echt veel aandacht aan. Er wordt geanalyseerd met beelden, er wordt op getraind. Alleen wanneer de situaties in het veld ontstaan, dan herkennen we die niet. Tja, wat is het dan? Kwaliteit denk ik”, was trainer Patrick Loenen hard in zijn oordeel. ,,Dat geldt overigens niet voor iedereen hoor, maar voor een aantal individuen wel.”

In de eerste minuten van de wedstrijd haalde het elftal van Loenen echt een hoog niveau. Er ontstonden ook twee dotten van kansen. Een was er voor Zakaria Issarti en de andere voor Nick Verhagen. ,,Het is alleen wel veelzeggend dat geen van die ballen niet op doel zijn. Dan moet je altijd nog zorgen dat je weinig weggeeft en goed in de organisatie staat. De organisatie was wel goed, alleen er komen altijd momenten dat je moet verdedigen. Ja, dan halen sommigen gewoon niet het gewenste niveau. We staan te kort als we in de ruimte moeten dekken en andersom.” Bij de eerste twee treffers was het Jordi Balk die er niet helemaal goed uitzag. Bij de derde treffer keken diezelfde Balk, Floris Mulder en Nick Verhagen elkaar nadat Hakim Ezafzafi van dichtbij binnen schoot.

Het leidde tot een 3-0 achterstand bij rust. Vlak na rust deed Sportlust ’46 nog wat terug via Thomas Heideman, maar na de 4-1 was het ook gedaan voor de Woerdenaren. ,,In de rust was ik ook echt boos. Misschien wel onterecht, want het is niet dat ze het expres doen. Het is alleen ook geen incident. Dat moeten we gaan oplossen en daar hebben we nu twee weken de tijd voor. Dat is wel het moeilijkste dat er is. Het is namelijk niets meer en niets minder het herkennen van momenten en daar op de juiste manier op reageren. Het is ook geen campingvoetbal dat we spelen. De club faciliteert ons uitstekend, er wordt veel geld in gestopt en dan wordt er dus ook niveau verwacht.”

(Verslag: Sportbeleving Woerden)


Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!