Waardsedijk 31
3448HV
WOERDEN
tel. 0348-415570

Nadat Sportlust ’46 vorige week de volle buit behaalde in de topper tegen Sparta Nijkerk heeft de ploeg van Patrick Loenen opnieuw een overwinning behaald. Al voor de rust kwam er een 4-0 voorsprong op het scorebord te staan en het was spits Mark v.d. Weijden die met een loepzuivere hattrick een groot aandeel had aan de uiteindelijke overwinning. Ook de prachtig ingeschoten treffer van Mo Bendadi is een aparte vermelding waard !

Alleen een overwinning zou Sportlust ’46 verder helpen na de laatste overwinning in Nijkerk, de opdracht was dus eenvoudig; vol gaan voor de drie punten. En dat deden de gastheren dan ook. Al na vijf minuten kwam de thuisploeg op voorsprong, een voorzet van Zakaria Issarti werd door Mark v.d. Weijden bij de 1e paal prima binnen gewerkt en daarmee was de vroege voorsprong een feit. Hierna gingen beide ploegen op zoek naar meer goals, de thuisploeg had het betere van het spel maar het Harderwijkse VVOG beet heel af en toe van zich af maar dat leverde geen echte kansen op. In de 20e minuut was het Mark v.d. Weijden die de voorsprong verdubbelde, hij zette de doelman van VVOG onder druk na een terugspeel bal en omdat de goalie de bal simpel van zijn voeten af liet springen wist v.d. Weijden de bal eenvoudig in bezit te krijgen en doeltreffend af te ronden. Even was VVOG van slag af en daarvan maakte Sportlust 6 minuten later alweer gebruik van. Na een vloeiende aanval over de rechterzijde was het de mee opgekomen Aaron Sieders die een hele goed voorzet afleverde op het hooft van v.d. Weijden en de trefzekere spits kopte de bal onhoudbaar achter de doelman van VVOG in het net. 26 minuten gespeeld en dan al een hattrick op je naam schrijven, geen wonder dat v.d. Weijden na de wedstrijd werd uitgeroepen tot man of the match. Maar nog was de honger van de Woerdenaren niet gestild want de thuisploeg bleef de Harderwijkers onder druk zetten en dat leverde in de 28e minuut een werkelijk fantastisch mooi doelpunt op. Het was Mo Bendadi die geheel vrijstaand op het middenveld de bal in de voeten kreeg aangespeeld. Nadat hij de bal onder controle had gebracht dribbelde hij richting de goal van VVOG en besloot om op 20 meter van de doellijn af te drukken. De bal verdween met een prachtige curve over de doelman van VVOG heen en belandde daarna in de buurt van de kruising in het net. Dus al voor het half uur was de wedstrijd gespeeld en wisten de Woerdenaren dat zij de drie punten konden bij schrijven. In het restant van de 1e helft gebeurde er niet veel meer, Sportlust vond het voorlopig wel even genoeg en VVOG wilde alleen maar voorkomen dat het allemaal nog erger werd en dus was de stand in de rust 4-0 voor Sportlust.

De tweede helft had eigenlijk ook wel op papier uitgevochten kunnen worden. VVOG zette in het begin nog wel even aan maar kwam er al snel achter dat de laatste linie van Sportlust goed georganiseerd was en dat er niet veel eer was te behalen. Sportlust zette hier ook niet echt veel tegenover, de ploeg uit Woerden speelde met enige gemakzucht waardoor het veldspel niet veel beter werd en er nauwelijks gevaarlijke aanvallen opgezet konden worden. De wedstrijd kabbelde naar het einde en beide coaches maakte gebruik van de wissel mogelijkheden die zij hadden om spelers de minuten te geven die ze verdienen. Door al die wisselingen in beide teams werd het spel er niet veel beter op en iedereen was dan ook blij dat de goed leidende scheidsrechter Oosting na 90 minuten voor het laatst op zijn fluit blies ten teken dat de wedstrijd gespeeld was. Sportlust sprong door de overwinning over Sparta Nijkerk heen naar de 2e plaats – zij verloren de topper tegen koploper FC Lisse in de laatste minuten met 4-2. Nummer 4, Excelsior ’31, verloor ook zijn wedstrijd uit tegen Ter Leede waardoor er nu na nummer 3 een klein gaatje is gevallen in de rangschikking.

Met nog 6 competitiewedstrijden op het programma gaat FC Lisse aan de leiding in de 3e divisie met een voorsprong van 5 punten op de nummer 2 Sportlust ’46. Sparta Nijkerk sluit de top drie af met 2 punten achterstand op de Woerdenaren.