Datum

7 augustus 2021 14:30

Accommodatie

Onbekend

Sportlust ’46 is klaar voor de eerste wedstrijd in de derde divisie. De ploeg van Patrick Loenen oefende op zaterdag nog tegen het Spakenburgse Eemdijk en won daar met 2-0. Volgende week wacht voor het elftal de verre uitwedstrijd bij Goes. Die wedstrijd is naar voren gehaald wegens jubileumactiviteiten begin oktober.

In de eerste helft wisten de Woerdenaren al snel op een 1-0 voorsprong te komen. Vanuit een voorzet kon Zakaria Issarti vrij gemakkelijk de score openen. In het vervolg kreeg ook de thuisploeg twee mogelijkheden om de stand weer gelijk te trekken, maar daar slaagde het elftal niet in. Na de ingelaste drinkpauze was het Sportlust ’46 dat de kansen kreeg. Rap kwam Mark van der Weijden door na zwak ingrijpen van Dennis Hollart. Hij trof bij zijn inzet eerst nog doelman Jeroen de Harder, maar in de rebound was het wel raak.

In de tweede helft was er op pogingen van Martijn Jansen en Quincy Arends weinig te beleven. Met de overwinning ronden de Woerdenaren de voorbereiding af. Alleen van AFC werd verloren, terwijl van gerenommeerde ploegen als Spakenburg, GVVV en Excelsior Maassluis werd gewonnen. Ook ARC werd over de knie gelegd. Op 17 augustus wordt alleen nog geoefend in eigen huis tegen Argon.