De Bosk 20
9281NR
HARKEMA
tel. 0512-362040

Sportlust ’46 heeft in Friesland een moeizame overwinning geboekt op Harkemase Boys. Vlak na rust liepen de Friezen tegen twee rode kaarten aan. Vlak voor rust had topscorer Mark van der Weijden de Woerdenaren al op een voorsprong gezet.

De eerste helft kabbelde voort op Sportpark De Bosk in Harkema. Ondanks het matige spel, kreeg Mark van der Weijden wel een grote kans, maar de spits van Sportlust'46 miste de 1-op-1. Vlak voor rust was Van der Weijden wel trefzeker, toen hij de bal vanuit een moeilijke hoek tegen de touwen schoot. Voor de aanvaller, die volgend seizoen uitkomt voor Sparta Nijkerk, betekende het zijn dertiende doelpunt van dit seizoen.

Sportlust'46 begon daardoor met een 0-1 voorsprong aan de tweede helft, en kort na rust kreeg tegenstander Harkemase Boys ook nog eens twee rode kaarten. Eerst was het Mark Bruintjes zijn tweede gele kaart kreeg voor een overtreding, en een paar minuten later kreeg Iloba Achuna direct rood voor het neerhalen van de doorgebroken Sportlust-aanvaller.

Met een 1-0 voorsprong en een 11-9 verhouding op het veld leek Sportlust de wedstrijd eenvoudig uit te kunnen spelen in Friesland. Maar het spel van de Woerdenaren was niet om over naar huis te schrijven. Harkemase Boys had bij vlagen het betere van het spel, al had Sportlust ook een strafschop verdiend.

In de laatste minuten was er nog een slotoffensief van Harkemase Boys, waarbij ook de keeper naar voren werd gestuurd. Rick Wils kon daardoor diep in blessuretijd nog de 2-0 maken, maar zijn poging - voor een leeg doel - belandde op de paal. Het bleef daardoor bij 1-0.