Sportlust boekt een belangrijke 2-0 overwinning. - Sportlust '46

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Sportlust boekt een belangrijke 2-0 overwinning.

Sportlust boekt een belangrijke 2-0 overwinning.

Sportlust '46 1

2 - 0

Barendrecht

76'
81'

Competitie

3e divisie Zaterdag

Datum

11 februari 2023 15:00

Scheidsrechter

F.R. de Winter

Accommodatie

Sportpark Cromwijck
Waardsedijk 31
3448HV
WOERDEN
tel. 0348-415570

In de topper met Barendrecht heeft Sportlust ’46 met 2-0 weten te winnen. Tegen het einde van de wedstrijd kwam Sportlust ’46 op voorsprong en dat werd niet meer weggegeven. Een oerdegelijke overwinning en dat lijkt dit jaar ook het sleutelwoord te vormen voor de Woerdenaren.

Na afloop vertelde Joost Screever aan aanvoerder Martijn Jansen dat hij de ploeg oerdegelijk vond. Een lezing waarin de aanvoerder zich wel kon vinden. ,,Dat zijn we ook en vormt denk ik het verschil met vorig jaar. We zijn meer volwassen. Als je dat niet bent tegen ploegen als Rijnvogels, DVS ’33 en Barendrecht, dan ga je er gewoon af. Ik keek toevallig ook naar het doelsaldo en dan moet ik zeggen dat het mij opviel dat we er maar weinig tegenkrijgen. We doen het wat dat betreft erg goed en dan hoef je ook niet met 6-0 te winnen”, vertelde Jansen die in de tweede seizoenshelft weer zijn rentree maakte na een slepende blessure.

Na de overwinning op nummer vier Barendrecht, wacht voor Sportlust ’46 over twee weken een duel met koploper GVVV. De ploeg kan dan de nieuwe status kracht bij zetten. ,,Het draait er in deze fase van de competitie vooral om dat je blijft meedoen om de titel. Je gaat nu namelijk niet kampioen worden, maar je moet er wel bij blijven. Een opgave waarin de ploeg afgelopen zaterdag prima slaagde. Beide ploegen gaven maar weinig weg en het idee ontstond dat de ploeg die als eerste zou scoren ook de wedstrijd naar zich toe zou trekken. Dat was uiteindelijk Sportlust ’46 door een treffer van Joshua Patrick zo’n twintig minuten voor tijd. ,,Je wint hier altijd lastig van. Het is misschien niet even sprankelend, maar je wint dit jaar wel dit soort wedstrijden.”

,,Elke groep is ook anders ten opzichte van elkaar. Met Joshua Patrick en Sanny Monteiro zijn er ervaren voetballers op dit niveau bij gekomen. Die brengen een stuk volwassenheid met zich mee. Wij raken ook niet in paniek van een nederlaag. Toen we bij Urk verloren was er natuurlijk geen hosanna-stemming, maar we zaten ook niet in zak en as. Iedereen weet wel dat je een heel seizoen lang echt niet alles gaat winnen. Je wil dat moment alleen zo lang mogelijk uitstellen, maar met drie overwinningen op rij hebben we ons van die nederlaag goed weten te herstellen”, aldus Jansen die al uit kijkt naar het duel met GVVV. ,,Laten we dan de koppositie maar in handen nemen en niet meer weggeven. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, maar we hebben na de kansloze nederlaag in eigen huis nog wat recht te zetten.”

(sportbeleving woerden)


📸 Foto's Sportlust '46 - Barendrecht 
🎥 Video samenvatting Sportlust '46 - Barendrecht
🎤 Interview Jochem Twisker
🎤 Interview Marley Berkvens
🎤 Interview Mitchel van der Veer
⚽ Pupil en Team van de week.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!