Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Sportlust ’46 was de betere ploeg, maar krijgt niet het beste resultaat

Sportlust ’46 was de betere ploeg, maar krijgt niet het beste resultaat

Goes

1 - 0

Sportlust '46 1

Jerzy v Bergen
24'
Siebe Schet (schot)
115'
Jesse Bank
118'

Competitie

kwalificatieronde 1 Q1

Datum

29 augustus 2020 17:00

Accommodatie

Onbekend

Sportlust ’46 heeft de eerste ronde van de KNVB beker niet overleefd. De ploeg was wel degelijk beter dan de Zeeuwse opponent, maar de ploeg kreeg het niet voor elkaar om dat overwicht uit te drukken in de score. De Woerdenaren trokken aan het kortste eind.

Vorig seizoen al toonde Goes aan zich in eigen huis niet zo gemakkelijk te laten verslaan. Iets dat ook zaterdagmiddag goed duidelijk werd. In de beginfase van de wedstrijd kreeg Sportlust ’46 via Damiano Schet, Kesly den Haag en Mark van der Weijden drie goede mogelijkheden om de score te openen, maar dat gebeurde niet. Vervolgens werd duidelijk dat het steeds moeilijker werd om de Zeeuwse defensie te verschalken. De ploeg toonde zich voetballend niet al te sterk, maar stug waren ze zeker.

Het spelbeeld was dus duidelijk. De Woerdenaren namen het heft in handen en probeerden Goes onder druk te zetten. Het leverde enkele kansen op, maar dus geen doelpunt. De Zeeuwen daarentegen hielden voornamelijk tegen en verzuimden om ook echt aan voetballen toe te komen. Kantelpunt zou de rode kaart van Jordi Balk kunnen zijn. De centrale verdediger ontving vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd zijn tweede gele kaart en mocht daardoor niet meedoen aan de verlenging. Maar nee, zelfs toen kreeg Goes het niet voor elkaar om een stormloop op het Woerdense doel te ontketenen.

Lange tijd leek het duel dus af te stevenen op strafschoppen en dat leverde voor Antonioli de mogelijkheid op om zich te onderscheiden. Echter, in de 116e minuut sloeg het noodlot toe. Siebe Schets schoot van buiten de zestien op doel en Antonioli had daar geen passend antwoord op. De bal viel binnen en de Woerdenaren slaagden er niet in om de achterstand nog om te buigen. De betere ploeg, maar niet het beste resultaat. Sportlust ’46 is uitgeschakeld en kan zich gaan richten op de eerste competitiewedstrijd.

link naar: Wedstrijd foto's

VV Goes – Sportlust ’46 1-0 n.v. (0-0) 116. Siebe Schets 1-0

Sportlust ’46: Antonioli; Jansen, Van Zoest, Balk, Verhagen; Werkhoven (117. Van der Voort), Den Haag (90. Van der Veer), Berkvens (62. Heideman); Issarti, Van der Weijden, Schet (83. Van Warven)

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!