Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Droompand voor Stonecold

Droompand voor Stonecold

14 mei 2018 9:45


Warmtepompen en alles wat daar bij komt kijken is hot. Voor Arjan Stouthart van Stonecold is het gesneden koek. Hij is 24-7 bezig met het verduurzamen van de gebouwde omgeving. En passant realiseerde hij een energieneutraal bedrijfspand voor eigen gebruik.Warmtepompen en alles wat daar bij komt kijken is hot. Voor Arjan Stouthart van Stonecold is het gesneden koek. Hij is 24-7 bezig met het verduurzamen van de gebouwde omgeving. En passant realiseerde hij een energieneutraal bedrijfspand voor eigen gebruik.

Stonecold airconditioning uit Woerden is een familiebedrijf. Arjan Stouthart: “Mijn vader Wim Stouthart heeft Stonecold bijna twintig jaar geleden opgericht. Als koeltechnisch service-installateur verrichtte hij veel werk aan koeltechnische installaties. Langzaam maar zeker kwamen er meer W-installatie technieken bij. Sinds een jaar of tien zijn we actief in het onderhouden en installeren van klimaatinstallaties. Nu in 2018 bestaat het bedrijf uit zestien man en mag je ons een ervaren klimaatinstallateur noemen.”

Duurzaamheid zit daarbij eigenlijk vanaf dag één in de genen. Stouthart: “We doen niets met cv-ketels!” Stonecold houdt zich daarbij bezig met meer dan het installeren van warmtepompen alleen. “Denk daarbij aan ventilatie, luchtbehandeling, meet- en regeltechnieken. We werken veel in de nieuwbouw en daar gebruiken we de Mitsubishi Electric-range Ecodan lucht/water warmtepompen van Mitsubishi Electric.”

De band met Alklima, de exclusief distributeur van Mitsubishi Electric klimaatsystemen, is niet van vandaag of gisteren, schetst Stouthart. “Toen mijn vader zijn bedrijf eind jaren negentig begon, is hij algemeen directeur van Alklima Arjen de Jong tegengekomen. Er was meteen een klik.”

Bron: Cobouw
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!