Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Sportlust '46 verliest topper in Utrecht

1 december 2019 11:15

DHSC had afgelopen zaterdag een bliksemstart. Al na vijf minuten scoorde Tim van de Berg de 1-0. Direct daarna kon de DHSC doelman vol aan de bak. Kansen voor o.a. Deen Embricqs en Mark van der Weijden vonden door toedoen van Van de Berg het doel niet.

Sportlust '46 had het zwaar op het het slechte veld en daarnaast moeite met de agressief spelende tegenstander. De ploeg van Patrick Loenen was wel de voetballende ploeg. Mark van der Weijden maakte dan ook de verdiende 1-1 in de 19e minuut. Dit was tevens de ruststand en hier was DHSC het meest tevreden mee. Zo liet voor rust Mark van der Weijden namelijk nog drie 100% kansen onbenut.

dhsc - sportlust46

Na rust was DSHC de betere ploeg. De ploeg speelt net als de eerste helft agressief en had minder moeite met de vrije man op het middenveld bij Sportlust ’46. Toch bleven echte kansen uit. Tot de 68e minuut, Emre Bal ontsnapte aan de buitenspelval en maakte de 2-1. Dit was tevens de eindstand van de boeiende topper.

Trainer Patrick Loenen analyseerde na afloop dat op basis van de tweede helft de overwinning verdient was voor DSHC. Echter had Sportlust ’46 de kansen voor rust benut, dan was DHSC er waarschijnlijk niet meer aan te pas gekomen. Door 2-1 zege stijgt DHSC naar de tweede plaats, de roodwitten staan een trede lager op plek drie.

'09    1 - 0     Tim van de Berg
'21    1 - 1    Mark van der Weijden
'74    2 - 1    Emre Bal

Bron: sportlust