Met ingang van het seizoen 2017-2018 voetballen 1e- en 0e-jaars F spelers (geboortejaar 2010 en 2011) een interne 4 tegen 4 competitie bij Sportlust’46.

Op 13 april 2016 heeft de werkgroep 4 tegen 4 een informatiebijeenkomst georganiseerd in het clubhuis van Sportlust’46. De reacties van de aanwezigen waren erg positief, ook de mensen die vooraf kritisch tegenover het idee stonden gingen met een positief gevoel naar huis toe. De werkgroep is erg blij dat de aanwezigen meedachten, zodat de laatste puntjes nu op de i gezet kunnen worden.


Probleem
Het leeftijdsverschil binnen de F-categorie is groot. Dit komt tot uiting in fysieke ontwikkeling (o.a. verschil in lengte), balvaardigheid (meer oefenuren) en mentaal (angst in duels). F-spelers ontwikkelen voornamelijk hun techniek, met de bal aan de voet. Bij 7 tegen 7 voetbal hebben spelers maar 70 minuten per seizoen de bal aan hun voet tijdens wedstrijden.


Oplossing
Interne 4-tegen-4 competitie. Alle 1e- en 0e-jaars F-pupillen (2009 en 2010) spelen vanaf het seizoen 2016-2017 op zaterdag wedstrijden tegen elkaar en bij Sportlust’46. Teams van 4 nemen het in een onderlinge competitie tegen elkaar op. De teams zullen naam dragen van Europese clubs. Met dit systeem zullen spelers 160 minuten per seizoen de bal aan hun voet hebben tijdens wedstrijden.


Doel

1. Meer balcontacten
2. Meer betrokken bij de wedstrijd (actiever in het veld)
3. Meer leren
4. Meer plezier


Consequenties
- Scheiding van vriendjes door niveauverschil
- Van 7:7 naar 4:4
- Geen competitie buiten Sportlust


Voordelen
Voetballen met bekende leeftijdsgenoten
Fysieke gelijkheid en meer duels
Meer plezier
Meer balcontacten 
Meer betrokken bij het spel (veld is kleiner en daardoor altijd dichter in de buurt van de bal)
Geen reistijd (geen uitwedstrijden meer)
Vertrouwde omgeving


Praktisch
Vier keer per seizoen (herfst-, kerst-, voorjaars- en meivakantie) zullen de spelers opnieuw ingedeeld worden, zodat zij met en tegen spelers van hetzelfde niveau voetballen. De spelers zullen wekelijks beoordeeld worden op hun vaardigheden. Indien spelers er aan toe zijn om 7-tegen-7 te gaan spelen, kunnen we gedurende het seizoen een team inschrijven bij de KNVB voor competitie.


Stap vooruit
Voor ouders is het goed te begrijpen waarom dit beter is voor de f-spelers. De f-spelers zelf zullen het ook erg leuk vinden. Ze komen voor Barcelona, Real Madrid of een andere Europese topclub te spelen, en komen er ook zo uit te zien. Daarnaast blijft er een competitie spanning, de uitslagen en tussenstanden worden op de website gecommuniceerd.


Wil je helpen?
We hebben mensen nodig die ons helpen. De hele club draait op vrijwilligers, dit project dus ook. Het mooie van deze klus is dat je niet elke week druk bent. Door genoeg mensen te verzamelen delen we het werk. We willen graag voor juni alle functies ingevuld hebben, reageer dus snel! Daar help je ons erg mee. Stel natuurlijk ook vragen als je daar behoefte aan hebt. Hier onder hebben we de functies kort beschreven.


Coördinatoren

o   indelen teams, communicatie, verwerken beoordelingen van spelleiders, contactpersoon, stuurt spelleiders aan

o   Minimaal 3 personenHet 4 tegen 4 team is via : tjcpupillen@sportlust46.nl te bereiken.

 

Ziek melden / afmelden voor een wedstrijd

Mocht uw kind onverhoopt een keer ziek zijn of om een andere urgente reden een wedstrijd van de 4 tegen 4 moeten missen, dan kunt u hem afmelden via het mailadres: tjcpupillen@sportlust46.nl 

 • Vermeld altijd de naam + het team waarin uw kind speelt.
 • U kunt ook een sms of whatsapp bericht sturen aan de coördinatoren (zie hier boven).
 • Een afmelding graag tijdig doorgeven.
 • Daarmee hebben we nog de mogelijkheid om een invaller te zoeken.

 

Spelleiders

o   Begeleiden van een speelveld, coachen op voetbaltechnische aspecten, klaarzetten en opruimen speelveld, beoordelen spelers.

o   Elke 3e week ben je aan de beurt (bij voldoende spelleider-aanmeldingen)

 

Kleding – commissie

o   Uitdelen kleding, verzamelen kleding, administratie.

o   2 ochtenden in 8 weken aanwezig zijn.

 

Vragen en/of meer informatie
Voor vragen en informatie kunt u e-mailen naar  welkombijsportlust46@gmail.com of tjcpupillen@sportlust46.nl


Aanmelden:

Klik hier voor meer informatie.


Wedstrijdinformatie


...
Sportlust '46
-
...
GJS

 • Zaterdag 17 november 14.30 uur
 • Wedstrijdsponsor:
  Adviesgroep VEKO BV
 • SNS bank Pupil vd Week:
 • Wedstrijdbal:
  412 Management