Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Verlies in en van Barendrecht

27 januari 2024 17:30

De eerste helft van de wedstrijd was, eerlijk gezegd, niet wat we van Sportlust '46 hadden gehoopt te zien. Het leek alsof de passie en inzet ver te zoeken waren, met uitzondering van aanvoerder Martijn Jansen en Romero Antonioli, die ondanks alles een sterke prestatie neerzetten. Hun inzet was een lichtpuntje in een anders zeer matige eerste helft.

De eerste helft van de wedstrijd was niet wat we van Sportlust '46 hadden gehoopt te zien. Het leek alsof de passie en inzet ver te zoeken waren. Aanvoerder Jansen was in de eerste helft duidelijk naar zijn teamgenoten: "op 80% winnen we deze wedstrijd niet".

Het was dan ook verdiend dat in de 14e minuut Barendrecht-speler Joey Jongman met een fantastische vrije schop de 1-0 aantekende. Een goal dat nog lang in het geheugen van Barendrecht-supporters gegrift zal staan. Dat de ploeg van Jochem Twisker de rust met slechts een 1-0-achterstand haalde, mag een klein wonder heten.

Na de rust kwam er een ander Sportlust '46 het veld op. Met hernieuwde energie en de wil om te winnen, wisten de roodhemden de wedstrijd na een kwartier langzaam naar zich toe te trekken. De intensiteit en strijd die we misten in de eerste helft, waren nu wel aanwezig. Het was duidelijk dat de ploeg de gelijkmaker wilde te forceren.

Sanny Monteiro was tweemaal heel dichtbij de gelijkmaker. Het feit dat de bal in de allerlaatste minuut niet in het doel belandde, mag als een klein wonder worden beschouwd. Hoewel de gelijkmaker dus uitbleef, toonde de tweede helft overduidelijk aan wat Sportlust '46 kan bereiken met de juiste instelling. Overigens verdiende Barendrecht op basis van hun sterke eerste helft de overwinning.

Als we terugkijken op deze wedstrijd, zien we een wedstrijd met twee gezichten. Een eerste helft waarin de roodhemden zichzelf niet waren, en een tweede helft waarin de inzet er wel was. Dit is iets om van te leren en hopelijk iets om op voort te bouwen want met twee punten uit vier wedstrijden mogen we wel stellen dat er iets moet veranderen!

Bron: Sportlust '46