Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

7X7

7X7

7-tegen-7.gif

 

Sinds vijf seizoenen wordt er bij Sportlust ’46 7x7 voetbal gespeeld. De vrijdagavond wordt goed bezocht en is uitgegroeid tot een volwaardige vaste speelavond in het programma van Sportlust ’46.

Onder bezielende leiding van Nick Lobé is er een groep ontstaan van circa 35 mannen, die in wisselende samenstelling wekelijks bij elkaar komen. De groep is heel gemêleerd. Sommige leden hebben het voetbal na jaren weer opgepakt. Anderen zijn kort geleden pas begonnen of kunnen nog steeds niet stoppen.

Vanaf 20.00 uur verzamelt iedereen zich voor de warming-up. Daarna volgt een onderling partijtje op een half veld. Gezelligheid en sportiviteit staan voorop, maar stiekem willen we allemaal natuurlijk ook laten zien wat we kunnen. Bij het 7x7 voetbal gelden wat afwijkende regels: er is geen buitenspel en slidings zijn niet toegestaan. Je bent op de reguliere vrijdagavonden vrij om te komen. Als je verhinderd bent, is afmelden niet nodig. We beginnen na de zomervakantie (op 25 augustus) en stoppen ergens in juni. Er is geen winterstop. Zolang het weer het toelaat, wordt er gespeeld op het fraaie kunstgrasveld van Sportlust ’46.

Gedurende het seizoen zijn er circa 8 toernooien: vier in het najaar en vier in het voorjaar. Deelname aan de toernooien is niet verplicht. Meestal doen er 1 à 2 teams van circa 9 man van Sportlust ’46 mee. De toernooien vinden altijd plaats in de regio Woerden en het aantal deelnemende verenigingen groeit nog steeds. In de afgelopen jaren zijn er toernooien geweest bij Sportlust ’46, VEP, SC Woerden, VV Kamerik, PVCV Vleuten, FC Oudewater, VV Kockengen, SCH Harmelen en VV Sportief. Ook hebben we meegedaan met de voorrondes van het Nederlands kampioenschap 7x7.

Tijdens de reguliere vrijdagavonden is de kantine gesloten en gaat iedereen na de partij naar huis. Na de toernooien is het wel altijd gezellig in de kantines van de organiserende clubs. Alle clubs pakken dan groots uit met bijvoorbeeld live-muziek, een rad van fortuin of ander spektakel. Onder het genot van een hapje en drankje wordt er veel gelachen en nagepraat.

De 7x7 teams van Sportlust ’46 beschikken over fraaie gesponsorde tenues. Dankzij 5 sponsoren: Bolton Bouw, Chalet.nl, Daksafe, Jumbo Bijlsma en Roest Crollius De Jong Advocaten heeft iedere speler een eigen shirt met zijn naam achterop en het mooie rugnummer 7. Voor nieuwe spelers is er uiteraard ook zo’n mooi shirt beschikbaar.

Wij willen vooral genieten van een lekker potje voetbal in een gezellige sfeer. Je hoeft geen bepaald niveau te hebben om mee te kunnen doen en bent niet verplicht wekelijks te komen of mee te doen met toernooien. Het gaat erom om lekker te bewegen en sportief bezig te zijn met toch een wedstrijdelement.

Dus ben je 35 of ouder? Kom gerust eens een paar keer meedoen om te ervaren hoe gezellig en leuk het is op de vrijdagavonden. Voor meer informatie kun je contact opnemen met één van de coördinatoren via het mailadres sportlust7x7@gmail.com of te bellen met: Bert van Duuren (tel. 06-24654724) of Leen de Jong (tel. 06-23571543). 

 
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!