Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

JO12-2 knokt zich naar een 3-2 winst!

18 april 2024 21:00

Hard werken wordt beloond: Sportlust knokt zich naar 3-2 winst! Sportlust '46 JO12-2 behaalde een hele mooie overwinning op basis van een heel goed eerste kwart, na prima veldspel en een hartverwarmende inzet. Op naar volgende week, waarin zij een oude bekende tegenkomen: Spirit 12-1.

Hard werken wordt beloond: Sportlust knokt zich naar 3-2 winst!

Op een door de lentezon overgoten sportpark Cromwijck mocht onze rood-witte brigade vandaag de kunstwei betreden tegen VVOR. Omdat Koen zeer professioneel had aangegeven dat zijn kuiten wat beurs aanvoelden, kregen wij versterking van de 12-1 in de persoon van Bram. Daarbij mochten wij vandaag genieten van de diensten van een echte scheidsrechter! Onze gasten uit Rotterdam zetten de vorige week een monsterscore neer tegen plaatsgenoot Excelsior. Zet daar tegenover de onnodige nederlaag van vorige week met veel blessuregevallen van onze Matadors uit Woerden, en u begrijpt dat alle ingrediënten aanwezig waren voor een heerlijk potje voetbal.

Eerste (en tweede) kwart:
Het eerste kwart was duidelijk voor Sportlust. Met prima combinatievoetbal werden de voorwaartsen gevoed. Teun S was een prima aanspeelpunt, Teun V had een aantal mooie individuele acties en Sam bestreek de rechterflank. Uit een van de mooie aanvallen wist Sportlust de brilstand van het scorebord te halen: Sam stoomde aan de rechterkant op, Teun S zette goed door en daarmee wist hij Teun V te bereiken die beheerst de 1-0 aantekende. Sportlust kreeg in deze fase volop mogelijkheden om de score verder uit te bouwen, maar of de keeper stond in de weg of de kwaliteit van het aluminium werd getest: feit bleef dat VVOR zo in leven werd gelaten. Als trouwe lezer van dit feuilleton, weet u ondertussen iets van aloude voetbalwetten….

Werkelijk uit het niets wisten onze gasten uit Rottterdam via een corner de 1-1 te maken. De blauw-zwart hemden scoorden nadat een corner over Vince heen vloog.

Deze stand bleef lang op het scorebord staan, pas aan het einde van het derde kwart zou de stand veranderen. Niet omdat er niets gebeurde, integendeel: het publiek kreeg een heerlijke wedstrijd voorgeschoteld want het spel golfde werkelijk op en neer met mooie kansen voor zowel VVOR als Sportlust.

Derde kwart:
In het derde kwart kwam Bram binnen de lijnen. Onze as richting de voorwaartsen werd zo gevormd door Rijk, Liam, Bram en Vince en ook zij stonden vandaag hun mannetje. De wat verlate aanvangstijd deed ook Siem goed, want zijn tegenstander dacht ws dat hij tegen een tweeling moest: wanneer Siem werd uitgespeeld, kwam hij hem daarna nog minstens een keer tegen. Na een prima voortzetting van Vince kwam Sil in balbezit. Via een carambole kwam de bal bij Bram. Hij lanceerde zichzelf en ging rechtdoor naar huis en kantoor. Ondanks verwoede pogingen van de verdediging van VVOR om de bal bij hun goal vandaan te krijgen, kwam Bram in scoringspositie en drukte hij prima af: 2-1!

Vierde kwart:
Gesterkt door de ruime overwinning van vorige week, zette VVOR nog maar eens aan en zette druk op de achterhoede van de gastheren van Cromwijck. Uit een voorzet van de rechtsbuiten van de bespelers van sportpark De Venhoeve, kreeg Vince zijn hand net niet lekker genoeg achter de bal. De rebound was voor de Kralingers en werd door de spits gepromoveerd tot een goal. Zo stond ineens de 2-2 weer op het scorebord.

Zowel VVOR als Sportlust besloten nog een keer alle zeilen bij te zetten. Er ontspon zich zo een heerlijk slot van deze wedstrijd, want beide ploegen gingen vol voor de winst. Los van het prachtige schouwspel omdat Sportlust streed voor elke meter, moest de mooiste goal van vandaag echter nog komen.

Het was Koen die de bal oppikte en opstoomde aan de rechterflank. Zijn tactisch inzicht en gogme was verbluffend te noemen: hij verschalkte zijn tegenstanders en ook zichzelf, door de bal richting de goal te schieten en tegelijk “LIAM!” te roepen. Daar waar iedereen daarom dacht aan een voorzet op Liam, ging de bal met een prachtige boog over de wanhopig grabbelende keeper. Een werkelijk prachtige goal, die het verzet van onze tegenstander brak. Het publiek en de begeleiding van Sportlust gaf Koen en de rest van de spelers een open doekje. Niet lang hierna blies de prima fluitende leidsman voor de laatste keer op zijn fluit en werd de overwinning verwelkomd door een enthousiaste spelersgroep en harde kern.

Zo behaalde Sportlust een hele mooie overwinning op basis van een heel goed eerste kwart, na prima veldspel en een hartverwarmende inzet. Op naar volgende week, waarin wij een oude bekende tegenkomen: Spirit 12-1.