JO14-1 op jacht naar 3e divisie

28 november 2019 15:45

Ron van de Hoek

Wie afgelopen zaterdag zo rond 10.00 uur door het steegje langs de kleedkamers liep zal zeker het feest geruis meegekregen hebben van de jongens van Ron van den Hoek, Jorik Blonk en Benny Rumahlewang. Wat er vooraf ging:

Het is zaterdagochtend 23 november en nog donker als de spelers in de kantine verzamelen. Om 07.30 uur worden de spelers verwacht en op dat tijdstip is er alleen een handje vol vrijwilligers in de keuken te vinden. Druk aan het voorbereiden en om nog wat opruim- en schoonmaak werkzaamheden te verrichten want het beloofd een drukke zaterdag te worden. Ook de tegenstander was vroeg opgestaan en druppelde één voor één binnen. Eef, Dick en Lucas zijn er dan ook al en de geur van de koffie moet het gemis van de warmte van ons bed doen vergeten.

Het is 07.40 uur als we richting kleedkamer vertrekken. Omkleden en de wedstrijdbespreking nemen een klein kwartiertje van onze tijd. Even na achten staan we op het veld voor onze warming-up. Het is nog schemerig maar goed met de perfecte kwaliteit van onze velden kun je daar zelfs in het donker nog geen blessure oplopen. Even voor 08.30 uur komt onze scheidsrechter van dienst, Tim de Heer, het veld op en kunnen we beginnen. We verliezen de toss maar goed daar gaat het niet om in het voetballen!

Het duurt 92 seconden als Sepp, onze keeper, moet bukken om de bal uit het net te halen. De meeste spelers van Sportlust hadden op dat moment de bal nog niet eens aangeraakt ! Ron en Jorik peppen hun spelers weer op maar in de 4e minuut is het alweer mis, Concordia scoort voor de 2e keer en iedereen langs de kant vreest het ergste. Nu is het zaak om even de rust te bewaren en Ron maant zijn spelers de bal in de ploeg te houden om weer orde op zaken te stellen. Een kleine tactische ingreep op het middenveld lijkt zijn vruchten af te werpen en Sportlust krijgt weer grip op de wedstrijd. Een mooie aanval in de 21e minuut leidt tot een doelpunt. Nick scoort en we geloven er weer in. We gaan met een 1-2 stand de rust in en in de kleedkamer wordt het strijdplan van de 2e helft besproken.

Na de rust beginnen we gelukkig beter te voetballen en er komen wat mogelijkheden. In de 38e minuut onderschept Jens de bal met zijn uitschuifbenen en dribbelt richting doel. Hij komt 1 tegen 1 met de keepster te staan, hard in de hoek ze kan er niet bij en wij hebben de aansluittreffer te pakken. Sportlust strijdt voor iedere bal wat resulteert in een mooie goal van Tim. In de 66e minuut komt Joraam, door goed druk te zetten, aan de bal en schiet keihard de 4-2 binnen. Sportlust creëert kans na kans maar het is Concordia dat in de 68e minuut de 4-3 maakt en het is weer spannend.

Met nog een paar minuten op de klok komt Joraam op de middenlijn aan de bal door zijn lichaam krachtig in te zetten en loopt daarbij zijn tegenstander omver. Geen overtreding zegt de scheidsrechter en hij versnelt zijn dribbel richting het 16 meter gebied en ziet (nu wel) de vrijstaande Osaz die de bal voor het intikken heeft. De overwinning is een feit eindstand Sportlust JO14-1 – Concordia JO14-1 ( 5-3 ).

Met deze uitslag eindigen onze jongens op een knappe 2e plaats in deze poule (Hoofdklasse A) met 19 punten uit 9 wedstrijden. Dit resultaat geeft recht op een plekje in een promotiepoule waarbij de winnaar promoveert naar de 3e divisie.

Wij wensen Ron, Jorik, Benny en alle spelers van JO14-1 heel veel succes met deze uitdaging.

Bron: Ron van de Hoek