Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

JO8-1: Sportlust '46 tegen Stolwijk

12 november 2022 15:00

De start van fase 2 voor de J08-1 van Sportlust ‘46 begon vanmorgen thuis tegen Stolwijk.

Wedstrijdverslag JO8-1

De start van fase 2 voor de J08-1 van Sportlust ‘46 begon vanmorgen thuis tegen Stolwijk. Brrrrr wat was het koud vanmorgen! De jongens hadden praatjes voor tien en veel zin om te ballen.Na een warming-up begon de wedstrijd tegen Stolwijk J08-1. Stolwijk schuwde de duels niet en zat fel op de bal. Sportlust'46 had het hier duidelijk moeilijk mee. Van achteruit verdeelde Jesper (keeper) het spel. De bal ging via Stef en Ryan naar voren. De jongens probeerde voetballend de oplossing te vinden. Na een mooie pass kwam de bal bij Stef, die na een kapbeweging de 1-0 binnenschoot. Het doelpunt werd met heel het team gevierd.

De tegenstander deed qua scoren snel iets terug, waardoor de spanning in de wedstrijd bleef. Luuk schoot een paar keer net naast, maar uiteindelijk scoorde hij toch! Damian knalde de bal hard tegen de touwen, waardoor Sportlust'46 met 3-2 de rust in ging.

Na de rust gingen de jongens van Sportlust'46 er feller tegenaan, maar toch zat Stolwijk er elke keer net tussen. Een sliding op de bal, een blok, waardoor er geen mogelijkheid was om op doel te schieten. Jurre pakte de bal snel nadat deze uit was gegaan, waarna de bal naar Tymen ging, waarna er met de tegenstander een fel duel werd uitgevochten. Luuk en Emanuel probeerde op het middenveld de bal te veroveren. Een speler van Stolwijk pakte de bal af en liep langs onze verdedigers en schoot de bal hoog in het doel. Onhoudbaar voor onze keeper. (Ryan).

Tegen de verhouding in kwam Stolwijk op voorsprong (3-4), maar de jongens vochten de laatste vijf minuten voor elke bal. Ryan hield een paar ballen tegen. Tymen verdedigde mee en pakte de bal af, waarna Jesper ten aanval trok en vlak voor tijd de verdiende gelijkmaker op het scorebord kwam. Voor de jongens even wennen om fel de duels aan te gaan, maar van weerstand wordt iedereen beter!

Volgende week gaan we richting Kamerik voor de tweede wedstrijd in deze fase.