Hoflaan 1
1967NE
HEEMSKERK
tel. 0251-237026

Sportlust ’46 is er niet in geslaagd om drie punten over te houden aan het duel met Odin ’59. De Woerdenaren liepen in de slotminuut van het duel tegen de lamp aan. Het elftal incasseerde de gelijkmaker en verspeelde zodoende twee punten.

Lang zag het er naar uit dat Sportlust ’46 met drie punten terug naar Woerden zou gaan. Een 2-0 voorsprong en geen vuiltje aan de lucht. De Heemskerkse gastheren vonden het eigenlijk ook wel prima en maakten weinig aanstalten om nog enigszins aan te dringen. Maar toen was daar een vrije trap die pardoes achter doelman Roy Rondeltap viel. ,,Die bal was een half uur onderweg en kreeg ook nog eens veel hoogte. Die bal valt op de vijf meter. Dan kan je zeggen dat je het kopduel niet mag verliezen, maar ik denk ook dat we niet zo diep in ons eigen strafschopgebied moeten staan. Daarnaast kan onze doelman ook gewoon komen. Als die zo lang onderweg is en je niet komt, dan heb je ook geen aandeel meer in de verdedigende taken”, aldus Loenen.

Het is niet de eerste keer dat de Woerdenaren dergelijke doelpunten tegen krijgen. Tegen FC Lisse gebeurde exact hetzelfde. Niet aan de hand. In de slotfase nog op voorsprong komen, maar de wedstrijd uiteindelijk compleet uit handen geven. Ook toen stond de ploeg bij een standaardsituatie te diep in de eigen zestien meter. ,,Ik heb liever dat je met ruim buiten het strafschopgebied gaat staan. Dan moet de nemer ook gaan denken. Hij kan hem dan niet te scherp nemen. Als hij hem er achter legt, is het alleen nog gevaarlijk als zij eerder zijn. Dan kan je doelman daar ook al op anticiperen door al hoger te komen staan.” Loenen bedoelt maar, zo ingewikkeld hoeft het allemaal niet te zijn. Maar je moet het wel durven en uitvoeren.

De wedstrijd begon voor de Woerdenaren nog goed. Mark van der Weijden zette de ploeg in de eerste helft op voorsprong en in de tweede helft wist hij die score te verdubbelen en vervolgens waren er maar weinig momenten dat het elftal echt in de problemen kwam. Tot zo’n tien minuten voor tijd toen ODIN ’59 plotsklaps terg in het duel kwam. ,,Het is ook zoals het is. Het is wel frustrerend, maar het heeft ook weinig zin hier boos om te worden. Het is ook niet zo dat we zijn zoek gespeeld in de afgelopen weken. Dat ene punt uit drie duels staat dus wel in een ander perspectief. Deze teleurstelling moet ook niet de overhand gaan krijgen, want we doen ook veel dingen wel goed.”

,,We moeten ook niet doorslaan natuurlijk. Het is geen schande dat Sportlust ’46 derde staat in de derde divisie. Drie jaar geleden kende negentig procent van Nederland ons niet en nu is er enorm veel aandacht. Dat we op sommige momenten dan wat minder kwaliteit hebben is dan ook wel verklaarbaar. We zijn zo snel doorgegroeid. Dat is geen verwijt, maar wel een constatering.”

Bekijk hier de foto's.

ODIN '59 – Sportlust '46
29' Mark van der Weijden (0-1)
58' Mark van der Weijden (0-2)
79' Mart Willemse (1-2)
90+6' Niels Jager (2-2)