Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Coronavirus nieuwsarchief

Coronavirus nieuwsarchief

26 april 2020 16:30


Updates over coronavirus en gevolgen voor het voetbal

gezondheid_check_rood.png

 

Update 23 augustus 20:30 uur
Vacature Coronacoordinatoren.

Update 23 augustus 20:00 uur
Kleedkamers blijven gesloten.

Update 22 juli 14:30 uur
Vanaf vandaag dient u zich te registreren als u een van de oefenwedstrijden van ons eerste elftal bezoekt.

Update 24 juni 20.00 uur
Vanavond zijn er nog meer versoepelingen aangekondigd voor het voetbal. Zo mogen de sportkantines definitief vanaf 1 juli weer open. Dit was eerder aangekondigd en zou doorgaan mits een tweede coronagolf zou uitblijven. Voor het amateurvoetbal betekenen de nieuwe versoepelingen dat het weer bezoekers kan toelaten op de accommodaties. Familie en vrienden kunnen dus weer langs de lijn plaatsnemen mits ze zich houden aan de basisregels. Wij zullen de protocollen van de KNVB afwachten en op basis hiervan een plan van aanpak maken voor de komende maanden.

Update 7 mei 20.00 uur
Het kabinet heeft aangegeven dat ook voor de leeftijdsgroep bóven de 18 jaar georganiseerd sporten weer is toegestaan vanaf 11 mei. De komende dagen zal er contact gezocht worden met alle aanvoerders van onze senioren elftallen. Doel hiervan is te inventariseren welke behoeftes er zijn, naar aanleding daarvan zullen we met een aanpak komen om ook deze groep weer te laten sporten. Wordt vervolgd.

Update 5 mei 16.45 uur
Met ingang van a.s. woensdag gelden er verplichte looproutes op ons complex. Wij willen alle spelers verzoeken zich hiervan bewust te zijn en te houden. Volg altijd de aanwijzingen van de Stewards op. Lees verder.

Update 2 mei 14.15 uur
Omdat de spelers van de midden- en bovenbouw zich wel aan de regel van de 1,5 meter afstand moeten houden, gaat er komende week veel veranderen op de club. Hieronder wordt beschreven wat de regels zijn en voor wie. Lees dit dus goed door. Lees verder.

Update 26 april 18.15 uur
Informatie over het opstarten van het trainen vind je hier.

Update 21 april 20.15 uur
Kinderen tot 12 jaar mogen buiten sporten in groepjes. Kinderen tussen 12 en 18 jaar alleen met 1,5 meter afstand. Voor volwassenen blijven de huidige regels van kracht. Dit zei minister-president Rutte vanavond tijdens de persconferentie. Wat dit precies voor onze club en onze jeugdspelers betekent, gaan we de komende dagen in overleg met o.a. de KNVB en de gemeente bepalen. Wordt vervolgd.

Update 16 april 21.00 uur
Bericht van onze jeugdcommissie lees je hier.

Update 10 april 16.00 uur
Als gevolg van de coronacrisis hebben we besloten om de voorraad van de kantine aan leden en/of andere belangstellenden te verkopen. Van de meeste producten verloopt de houdbaarheidsdatum in de zomer. Het gehanteerde prijsniveau ligt rond die van de supermarkten (in sommige gevallen ook lager). Je kan eenvoudig snel en veilig online bestellen.

Update 7 april 20.30 uur
Bericht van onze Voorzitter Jan van den Heuvel lees je hier.

Update 5 april 20.30 uur
Vanwege de onzekere tijd waarin we momenteel verkeren, door toedoen van het coronavirus (COVID-19), wordt het StoneCold lagere elftallen toernooi verplaatst naar de zomer van 2021. Dat heeft de organisatie afgelopen weekend besloten. De 32e editie staat nu gepland voor 12 juni 2021.

Update 31/3 20.30 uur
Met het oog op de vanavond door het kabinet aangekondigde maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft de KNVB helaas moeten besluiten dat de amateurvoetbalcompetities dit seizoen niet meer worden hervat. De KNVB vindt het ontzettend spijtig dat de 1,2 miljoen leden en de duizenden ouders en vrijwilligers dit seizoen niet meer kunnen genieten van onze prachtige sport. Lees verder.

Update 24/3 16.00 uur
Er heerste gisteren echter nog wel veel onduidelijkheid omtrent nieuwe maatregelen in verhouding tot sport. En hoewel sport in deze zware tijden slechts bijzaak is, willen wij wel eerst duidelijkheid hebben. Het ministerie van VWS bevestigt dat het advies van het RIVM met betrekking tot sportverenigingen ongewijzigd is gebleven, en dus loopt tot en met 6 april, en niet tot 1 juni zoals overal in eerste instantie te lezen was.

De Rijksoverheid heeft het onderstaande richting de sportwereld bevestigd:

- Tot en met 6 april: Alle sportclubs en sportvoorzieningen zijn dicht;
- Er vinden geen georganiseerde sportactiviteiten plaats, ook niet in de openbare ruimte;
- Sporten in de openbare ruimte is toegestaan in een groep van maximaal 3 personen waarbij de 1,5 meter afstand in acht genomen dient te worden;
- Op bovenstaande wordt gehandhaafd;
- Voor de topsport wordt geen uitzondering gemaakt en gelden ook bovenstaande maatregelen;
- Op uiterlijk 6 april wordt bezien in hoeverre deze maatregelen voor de sportwereld verlengd worden;
- Tot 1 juni kunnen er geen congressen, (bij)scholingen, festivals, evenementen en toernooien worden georganiseerd.

Drie scenario's
De wedstrijden en competities in de sport vallen dus nu buiten het besluit om evenementen en bijeenkomsten te verbieden tot 1 juni. Over het verdere verloop binnen de sport zal pas een besluit worden genomen in de aanloop naar 6 april. Maar op basis van het besluit van de overheid is besloten geen wedstrijden met publiek te spelen voor 1 juni. Wij volgen zoals eerder gezegd het advies van het RIVM, dat nu tot en met 6 april reikt. We begrijpen zelf ook wel dat gezien de huidige heftige omstandigheden dat waarschijnlijk niet de einddatum van het verbod op sporten bij verenigingen zal zijn, en dat we daar wel ook rekening mee moeten houden in onze scenario’s.

Drie scenario’s waar de KNVB mee werkt luiden als volgt:

- De competities worden uitgespeeld voor 30 juni (tot juni zonder publiek);
- De competities worden uitgespeeld na 30 juni* (afhankelijk uitkomsten UEFA-kalenderwerkgroep);
- De competities worden niet uitgespeeld.

Het blijft een puzzel, en bovendien is zonder ingrijpen van de UEFA het uitspelen van de Europese nationale competities na 30 juni onmogelijk. Ook de UEFA is nog bezig met scenario’s. De uitkomsten daarvan zijn voor ons relevant omdat we als Nederlands voetbal zo veel als mogelijk eenduidig op willen trekken met de andere competities.

De komende periode blijven we in overleg met alle betrokkenen in deze en wachten we de communicatie vanuit de overheid met name in relatie tot het besluit over de sport af.

Update 19/3 12.00 uur
Nog steeds wordt er incidenteel gevoetbald op onze velden. Dit is NIET de bedoeling. Nogmaals het dringende verzoek het complex niet te betreden. Klim ook niet over de hekken! Hiermee beschadig je deze, reparatiekosten zullen bij constatering worden verhaald (er hangen camera's).

Update 16/3 12:30 uur
In navolging van onderstaand bericht zal ons gehele complex gesloten zijn de komende weken. Het hek zit op slot en het is niet de bedoeling (lees verboden) om gebruik te maken van de velden en/of andere facilitieiten.

Update 16/3 10:22 uur
De eerder aangekondigde maatregelen van het kabinet om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, zijn verlengd tot en met 6 april. Dat betekent ook dat er langer niet gevoetbald kan worden in alle Nederlandse competities van het betaald- en amateurvoetbal.

Update 15/3 17:30 uur
Minister Bruins heeft zojuist aangekondigd dat alle eet- en drinkgelegenheden in Nederland vanaf vanavond 18.00 uur hun deuren moeten sluiten. Ook sportclubs gaan dicht, maakte Bruins bekend. De sluiting duurt in ieder geval tot en met 6 april. Dit betekent dat ons clubhuis  voorlopig gesloten is. 

Update 13/3 14:00 uur
Ook de wedstrijd FC Utrecht-Vitesse van aanstaande zaterdag 14 maart gaat uiteraard niet door. Het is op dit moment nog niet bekend wanneer de wedstrijd wordt ingehaald. Door leden aangeschafte tickets via de Sportlust '46/FC Utrecht actie blijven tot nader order geldig. Zodra er meer duidelijkheid over deze wedstrijd is, zullen wij dit met jullie communiceren.

Update 12/3 20:53 uur
Het bestuur van Sportlust '46 heeft vanavond besloten, conform het advies van de KNVB, naast alle wedstrijden ook alle trainingen, oefenwedstrijden en andere grote bijeenkomsten tot en met 31 maart te annuleren. De kantine blijft voorlopig op zaterdagen geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

Update 12/3 17:10 uur
Al het voetbal in Nederland wordt tot en met 31 maart afgelast. Dat betekent dat alle wedstrijden in het betaald en het amateurvoetbal (jeugd en senioren) tot nader order worden uitgesteld. Dat geldt ook voor de interlands van Oranje tegen de Verenigde Staten en Spanje en de interlands van diverse jeugdteams. 

Update 12/3 16:35 uur

Vooralsnog gaan alle trainingen vanavond door. Het bestuur heeft overleg met de KNVB en in een extra ingelaste bestuursvergadering zullen vanavond de benodigde maatregelen worden besproken. Uitkomsten van dit overleg zullen z.s.m. worden geplaatst op deze website. Trainers/leiders mogen zelf beslissen of zij vanavond de trainingen door willen laten gaan en de leden kunnen zelf bepalen of ze hieraan deelnemen. Heb je griep- of luchtwegenklachten sla dan de training vanavond over en blijf thuis. Verder gelden de voorwaarden die afgelopen dagen al herhaaldelijk in het nieuws waren, zoals bijvoorbeeld geen handen schudden en andere hygiëne-maatregelen.

Update 12/3 15:30 uur

Zojuist heeft het kabinet nieuwe maatregelen tegen het coronavirus afgekondigd. Wij wachten het bericht en de richtlijnen van de KNVB af betreffende de gevolgen voor het voetbal bij onze club. Zodra wij hier meer informatie over hebben zullen wij deze met onze leden delen.  Zie voor actuele informatie over het coronavirus de website van het RIVM.

Initieel bericht
Nu het coronavirus ook in Nederland is geconstateerd, krijgen wij veelvuldig de vraag of dit gevolgen heeft voor het voetbal bij onze vereniging. Sportlust '46 heeft hierover contact met de KNVB. De voetbalbond staat vervolgens weer in nauw contact met het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en de GGD (Gemeentelijke Gezondheidsdienst) en de ministeries die met deze problematiek bezig zijn.

De belangrijkste maatregelen die mensen kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen. Deze maatregelen zijn:
- Was je handen regelmatig met water en zeep.
- Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
- Gebruik papieren zakdoekjes.
- Geef elkaar geen hand (ook geen shake hands)
- Heb je griep- of luchtwegenklachten sla dan een wedstrijd over en blijf thuis.
- Neem je eigen drinkflesje mee en drink niet uit elkaars fles.

Wij vragen onze spelers en ouders om, bij eventuele besmetting met het coronavirus, dit direct aan ons te melden: secretaris@sportlust46.nl.

Bron: Sportlust '46
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!