Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Derde divisie wordt helaas niet uitgespeeld

Derde divisie wordt helaas niet uitgespeeld

4 december 2020 13:30

Arie

De KNVB heeft besloten dat de competities in de tweede en derde divisie en de hoofdklassen normaal gezien niet meer worden uitgespeeld. De voetbalbond kiest, na een inventarisatie van de voorkeuren van de clubs, voor een opzet waarbij de divisies en hoofdklassen na de winterstop in twee├źn worden gedeeld.

sportlust_46_foto_shoot_3.jpg

 

De KNVB heeft besloten dat de competities in de tweede en derde divisie en de hoofdklassen normaal gezien niet meer worden uitgespeeld. De voetbalbond kiest, na een inventarisatie van de voorkeuren van de clubs, voor een opzet waarbij de divisies en hoofdklassen na de winterstop in tweeën worden gedeeld. Sportlust ‘46 is ingedeeld in de A2-poule van de derde divisie zaterdag. En spelen daarin tegen Barendrecht, FC Lisse, Goes, Hoek, ODIN ’59, SteDoCo, Ter Leede  en VVSB.

Als gevolg van het besluit zijn de tweede en derde divisie opgeknipt in twee kleinere poules van negen clubs. De teams starten allemaal op nul en alle ploegen spelen uit en thuis tegen elkaar. De aangepaste competitie wordt gevolgd door een beperkte nacompetitie. Als gevolg van deze aanpassingen wordt de promotie-degradatie regeling aangepast. De KNVB verwacht uiterlijk 1 januari de richtlijnen daarvoor bekend te kunnen maken. 

Als club zijn we teleurgesteld dat er niet gekozen is voor opzet die recht doet aan de behaalde sportieve prestaties. Daarnaast zijn wij van mening dat de KNVB te ambiteurs is met haar planning. Wij zouden graag zien dat de huidige compitie helft in een halve competitie, bij voorkeur met publiek, wordt uitgespeeld. Dit doet meer rechts aan de behaalde resultaten en zal zorgen voor een betere voorbereiding alsmede een grotere kans om met supporters te spelen.

Voor de aangepaste competitieopzet geldt dat deze wordt gehanteerd als de competities in het eerste weekend van februari 2021 hervat kunnen worden. Mochten de competities pas in maart of later kunnen beginnen, dan wordt opnieuw overwogen of deze competitieopzet aangepast moet worden of niet. Hierbij is het uitspelen van de eerste seizoenshelft (waarvan nu zes ronden gespeeld zijn) de voornaamste optie, waarbij de oorspronkelijke resultaten wel zullen worden meegenomen.

De komende weken zullen in het teken blijven staan van de besluiten van de overheid en het wel of niet vrijuit kunnen trainen en het herstarten van de competities. Kort na de aangekondigde persconferentie van 8 december verwacht de voetbalbond meer informatie te kunnen geven aan de clubs.

Bron: KNVB - Sportlust '46
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!