Parallelweg 27
7951AT
STAPHORST
tel. 0522-461961

Op de eerste speeldag van het nieuwe seizoen moest Sportlust de zware uitwedstrijd spelen tegen v.v. Staphorst. De gastheren van Staphorst staan er om bekend dat zij, zeker op eigen veld, een lastig te nemen hobbel zijn en dat ze het heel veel ploegen ontzettend moeilijk kunnen maken. Sportlust was hierop geen uitzondering maar wist uiteindelijk wel met een zwaar bevochten 2-1 overwinning van het veld te stappen en ze beginnen zodoende met een driepunter aan het nieuwe seizoen.

De eerste paar minuten van de wedstrijd waren aan Sportlust zijde erg rommelig. De ploeg van trainer Jochem Twisker bracht zichzelf een tweetal keren in de problemen door verkeerde passes en twee keer kreeg Staphorst de kans om al snel tot scoren te komen. Gelukkig stond het vizier van de thuisploeg nog niet op scherp en wist Sportlust op tijd het tij te keren. Met goed voetbal en snelle uitbraken wisten de Woerdenaren de Staphorsters onder druk te zetten. In de 6e minuut kwamen de bezoekers uit Woerden op voorsprong. Wederom werd de verdediging van Staphorst met een snelle aanval uit elkaar gespeeld, de bal belandde uiteindelijk voor de voeten van Marley Berkvens. De gedreven middenvelder schoot eigenlijk voor de eerste keer op het doel van Staphorst maar deed dit, vanaf een meter of 20, met een fantastisch schot wat buiten bereik van doelman Maatsen in het net belandde. Een opsteker voor Sportlust en het zette direct hierna de jacht in naar een tweede treffer. Staphorst zette hier in deze fase maar weinig tegenover en werd door Sportlust keer op keer onder druk gezet. In de 14e minuut was het Wessel Meiring die in een 1 tegen 1 situatie kwam en op snelheid zijn tegenstander probeerde te omspelen. De verdediger van Staphorst stuitte Meiring binnen de beruchte lijnen middels een overtreding en scheidsrechter Tissingh had geen andere keus dan de bal op de stip te leggen. Mo Bendadi zette zich achter de pingel en schoot onberispelijk de 0-2 op het scorebord. Hierna hield Sportlust het veldoverwicht en probeerde de voorsprong langzaam uit te bouwen. Eenmaal veerde de supporters nog op, een prima schot van aanvoerder Martijn Jansen leek in de verre bovenhoek te verdwijnen maar de geweldige doelman Maatsen van Staphorst ranselde de bal met een geweldige safe uit het doel en het bleef dus 0-2. Die stand bleef staan tot in de 37e minuut. Werkelijk uit het niets kwam Staphorst op een 1-2 door v.d. Brink. Hij werd vanaf de rechterflank zomaar binnen de 16 aangespeeld en wist de bal met een laag en bekeken schotje in de benedenhoek naast Antonioli te prikken. Het was direct ook de ruststand en het was ook weer een echte wedstrijd.

Het tweede bedrijf was van een heel andere orde. De thuisploeg had waarschijnlijk een aardige donderpreek in de rust gekregen want het pakte na het beginsignaal de zaken meteen energiek op, het zette Sportlust direct onder druk en ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Het gebruikte hierbij vooral veel energie en speelde met veel fysiek voetbal en duelkracht en dat betekende dat Sportlust vaak achteruit moest spelen. Wat in de eerste helft nog voetballend opgelost kon worden werd nu vaak met veel inzet voorkomen door Staphorst en daarbij maakte de thuisploeg ook vaak gebruik van de overtreding. Het spelbeeld werd er niet beter van, hoewel de supporters van de thuisploeg daar heel anders over dachten. Zeer sporadisch wist Sportlust de aanval te zoeken en het kreeg ook nog wel een paar goede kansen maar steeds weer vonden de Woerdense voorwaartsen de uitstekend keepende doelman Maatsen op hun pad. Aan de andere kant liet Sportlust-goalie Antonioli ook zien dat hij een goede wedstrijd speelde. Hij haalde aan het eind van de wedstrijd een gevaarlijk indraaiende bal bij de tweede paal nog net onder de lat vandaan en heerste in de laatste minuten in de lucht waarmee hij de overwinning niet meer uit de handen van Sportlust liet glippen. Nadat scheidsrechter Tissingh voor de laatste maal floot omhelsde de Sportlust spelers elkaar en staken zij triomfantelijk de armen in de lucht om te laten zien dat ze ontzettend blij waren met de eerste 3 punter van het seizoen. Er was hard voor gestreden maar het had de moeilijk bespeelbare  tegenstander overwonnen en dus konden de mannen van Sportlust met een goed gevoel de thuisreis aanvangen met in de wetenschap dat de 3 punten in de tas zaten.

Volgende week zaterdag speelt Sportlust de thuiswedstrijd tegen het gepromoveerde s.v. Urk. Deze ploeg zette in het eerste weekend kampioenskandidaat Sparta Nijkerk met 5-1 aan de kant en dat betekend Sportlust gewaarschuwd is. s.v. Urk is dus een niet te onderschatten ploeg waarmee terdege rekening gehouden moet worden. De wedstrijd op sportpark Cromwijck staat om 15.00 uur op het programma.