Waardsedijk 31
3448HV
WOERDEN
tel. 0348-415570

Sportlust '46 heeft zaterdag de regioderby in de derde divisie tegen DOVO met 2-1 gewonnen. De Woerdenaren houden daardoor nog altijd zicht op een plek in de play-offs om promotie naar de tweede divisie.

De eerste helft lag de wedstrijd meer stil dan dat de bal rolde. Door meerdere blessuregevallen waren er liefst twaalf (!) minuten blessuretijd nodig. Veel werd er niet gevoetbald en gescoord ook niet. De 0-0 ruststand was dan ook niet heel gek.
Na rust was de wedstrijd meer open. Martijn Jansen schoot Sportlust op voorsprong (1-0), maar niet lang daarna trok DOVO de stand alweer gelijk. Het was Guido van Dijk met de 1-1, die eigenlijk uit de lucht kwam vallen. Een penalty, benut door Marley Berkvens, zorgde voor de beslissende 2-1 in het voordeel van Sportlust.

Sportlust '46 maakt door de zege nog altijd kans op de play-offs om promotie. De Woerdenaren staan nu zesde en moeten ook de komende drie duels winnen om nog kans te maken op de derde plek, al is dat zelfs geen garantie op deelname aan de play-offs. SteDoCo (55 punten), Barendrecht (53) en Rijnvogels (53) zijn de concurrenten van Sportlust (52).

"Maar met het niveau van vandaag zullen we de derde plaats niet halen en hebben we er ook niets te zoeken", verzucht Sportlust-coach Jochem Twisker. "Ik weet dat wij vele malen beter kunnen. Het is al even wat minder, maar ik zie wat erin zit. Dat is het ongrijpbare van voetbal, maar vandaag was ver onder de maat. Gelukkig was de tegenstander dat ook."

Voor DOVO is het toewerken naar die nacompetitie. De Veenendalers, die nu tiende staan, wonnen de eerste periode en zijn dus al zeker van die play-offs. Dat gaf trainer Florian Wolf de kans om doelman Lars Molenaar te laten debuteren.

"Ik vond het geweldig, het was genieten om op dit niveau te spelen. Dat is altijd leuk", lacht hij. "We hebben met 2-1 verloren, maar het heeft niet alleen aan mij gelegen. We kregen een penalty tegen, daar zat ik dicht bij, maar ik kon hem niet hebben. Ik moet mij nu laten zien en dan kijk ik wel verder."