Waardsedijk 31
3448HV
WOERDEN
tel. 0348-415570

Sportlust moest in hun tweede thuiswedstrijd van het seizoen de overwinning aan Barendrecht laten. Met een krappe 0-1 nederlaag werden de drie punten door de bezoekers mee naar huis genomen, waardoor de spelers van trainer Jochem Twisker met een bittere smaak achterbleven op sportpark Cromwijck.

Twisker had voorafgaand aan het duel een gewaagd plan bedacht, waarbij zijn ploeg het initiatief aan Barendrecht overliet en hoopte op gevaarlijke uitbraken. In een tactische formatie van 3-5-2 probeerde Sportlust de tegenstander op te vangen en snel te reageren wanneer dat mogelijk was. De bezoekers uit Barendrecht domineerden inderdaad het balbezit in de eerste helft en drukten Sportlust volledig terug op hun eigen helft. De thuisploeg had weinig te bieden en slaagde er zelden in om gevaarlijk te worden. Als Sportlust al uit de verdediging kon komen, hadden ze moeite om de bal lang vast te houden en bleken ze niet in staat om gevaar te stichten in de aanval.

Barendrecht speelde sterk en echte kansen waren schaars. Vaak waren de sporadische kansen het gevolg van zwak verdedigen van Sportlust. Zo kreeg Romano van der Stoep bijvoorbeeld een uitgelezen kans om van dichtbij te scoren, maar hij stuurde de bal in plaats van richting het doel het veld in. Het leek erop dat de rust zou aanbreken met een gelijkspel, maar in de 40e minuut sloegen de bezoekers toe. Een voorzet vanaf rechts werd niet goed verdedigd door Sportlust, en spits Robbert Olijfveld kopte de bal tussen drie of vier verdedigers in over doelman Antonioli, waardoor Barendrecht met een 1-0 voorsprong de rust in ging.

In de tweede helft gooide trainer Twisker het roer om en stuurde hij zijn team het veld op in een offensievere 4-3-3 opstelling. Dit leidde tot meer kansen, zoals in de 2e minuut na rust toen Sanny Monteiro bijna de gelijkmaker op zijn schoen had, maar zijn schot werd gekeerd. Het spel veranderde vergeleken met de eerste helft, met Sportlust die hoger op het veld speelde en Barendrecht onder druk zette. Dit resulteerde in een paar kleine kansjes. Helaas slaagde Al Mahdi er niet in om de bal goed op zijn hoofd te krijgen voor een kopbaldoelpunt, en een schot van Soufiane Laghmouchi belandde op de lat boven doelman Van der Meer. Laghmouchi dacht later in de wedstrijd de gelijkmaker te scoren, maar zijn doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Sportlust zette alles op alles in het slot van de wedstrijd, bestormde het doel van Barendrecht, maar slaagde er niet in om echte kansen te creëren, wat leidde tot een teleurstellende nederlaag voor de roodhemden. Volgende week zaterdag speelt Sportlust een uitwedstrijd in Veghel tegen Blauw-Geel ’38.