Blauwe Kei 1 a
4834AW
BREDA
tel. 076-5651461

In een spectaculaire wedstrijd in de 3e divisie heeft Sportlust '46 een overwinning behaald tegen v.v. Baronie met een eindstand van 0-6. Jochem Twisker, de trotse trainer van Sportlust '46, zag zijn team schitteren op het veld na een matig eerste kwartier. Hiermee stelde hij de derde plaats in de ranglijst veilig, slechts één punt achter de koplopers SteDoCo en Una.

Vanaf het eerste fluitsignaal toonde Sportlust '46 hun vastberadenheid en strijdlust op het veld. Desondanks verliep het eerste kwartier niet zoals gehoopt. Maar door een aantal slimme omzettingen en tactische aanpassingen van trainer Jochem Twisker begon de wedstrijd langzaam te kantelen.

Het keerpunt kwam in de 26e minuut, toen Remco de Weerd het doel vond. Dit doelpunt gaf Sportlust '46 de broodnodige boost en het geloof in een positief resultaat begon te groeien. Slechts twee minuten later, in de 28e minuut, verdubbelde Wessel Meiring de voorsprong voor de Woerdenaren. Wessel Meiring bleek in bloedvorm te verkeren en tekende in de 36e minuut voor zijn tweede doelpunt van de dag, en kort daarna, in de 47e minuut, voor zijn derde.

Het publiek op de tribune van v.v. Baronie zag de hoop op een ommekeer vervliegen. Het hoogtepunt van de wedstrijd kwam in de 53e minuut, toen Wessel Meiring voor de vierde keer het net vond en zijn hattrick voltooide. Sportlust '46 bleef gefocust en legde de lat hoog voor zichzelf. In de 65e minuut voegde Ahmed al Mahdi een zesde doelpunt toe aan de indrukwekkende scorelijst.

De statistieken weerspiegelden de dominantie van Sportlust '46 op het veld: 14 schoten, waarvan 8 op doel, 5 hoekschoppen en een balbezitpercentage van meer dan 60%. Marley Berkvens ontving helaas een gele kaart, wat het enige smetje op deze briljante overwinning was.

Na deze klinkende overwinning bezet Sportlust '46 nu de derde plaats in de ranglijst, met slechts één punt achterstand op de koplopers SteDoCo en Una. Het team kan met vertrouwen uitkijken naar de volgende wedstrijd, een thuiswedstrijd tegen Unitas. Het belooft een spannende voortzetting te worden van een veelbelovend seizoen voor de roodhemden van Jochem Twisker en zijn team, dankzij een indrukwekkende tweede helft die de teleurstellende start ruimschoots compenseerde.

Verslag: Menno de Vries