Waardsedijk 31
3448HV
WOERDEN
tel. 0348-415570

De aftrap van het seizoen voor Sportlust '46 was een uitdagende ontmoeting tegen SteDoCo op eigen terrein. De Hoornaarse bezoekers werden beschouwd als serieuze titelkandidaten, waardoor Sportlust '46 meteen op de proef werd gesteld. In een boeiend duel slaagde Sportlust '46 erin om twee keer op voorsprong te komen, maar SteDoCo wist beide keren de stand weer gelijk te trekken, wat resulteerde in een uiteindelijke 2-2 gelijkspel.

Het spelverloop vertelde het verhaal van de wedstrijd, waarbij Sportlust '46 zich tevreden kon stellen met het behaalde gelijkspel, gezien de druk van de tegenstander. Desondanks verliet ook SteDoCo het veld met een zekere mate van tevredenheid, aangezien ze erin slaagden een punt te veroveren op vijandelijk terrein.

Het openingskwartier zag enkele kansen voor SteDoCo, terwijl Sportlust '46 sporadisch naar voren kon komen. Een cruciaal moment brak aan toen Sanny Monteiro na een afgeweerde corner de bal in bezit kreeg en met een prachtige boogbal doel trof, waardoor Sportlust '46 op voorsprong kwam. Deze schitterende treffer veranderde het momentum enigszins, waarbij Sportlust '46 meer balbezit verkreeg en de wedstrijd meer in evenwicht was.

Kort na een kopbal van Soufiane Laghmouchi die voorlangs ging, sloeg SteDoCo terug. Een snelle aanval resulteerde in een perfecte voorzet naar Joran Schröder, die met precisie scoorde en de stand op 1-1 bracht. Voordat het rustsignaal klonk, bracht Kesley Den Haag Sportlust '46 weer op voorsprong met een prachtige boogbal, waardoor ze met een 2-1 voorsprong de kleedkamer ingingen.

De tweede helft toonde een vergelijkbaar spelbeeld, waarbij Sportlust '46 de voorsprong verdedigde en SteDoCo het initiatief nam in hun zoektocht naar gelijkmakers. Trainer Jochem Twisker benadrukte de realistische aanpak van zijn team, waarbij hij aangaf dat het vroeg in het seizoen was om agressief druk te zetten. Hij erkende ook het gemis van enkele spelers die meer rust aan de bal brengen. SteDoCo domineerde met balbezit en kreeg kansen om gelijk te maken, maar Sportlust '46 hield stand, soms met kunst- en vliegwerk, en hield de bal uit het net.

In de 83e minuut lukte het SteDoCo echter om de gelijkmaker te forceren, waardoor de eindstand op 2-2 kwam. Ondanks de druk hield Sportlust '46 stand en sleepte het een punt binnen. Na de wedstrijd overheerste een gevoel van tevredenheid bij de thuisploeg, alsmede een gevoel van voldoening over het behaalde punt.