Proost de Beaufortstraat 21
6231EB
MEERSSEN
tel. 043-3644814

Meerssen, Limburg - Afgelopen weekend behaalde Sportlust '46 de eerste overwinning van het seizoen in de uitwedstrijd tegen SV Meerssen. Ondanks een vroege achterstand herstelden de mannen onder leiding van trainer Jochem Twisker zich nog voor rust. In een dominante tweede helft zetten het team een sterke prestatie neer, en eindigende de wedstrijd in een overtuigende 3-1 overwinning.

De Woerdenaren begonnen met een uitdaging, aangezien ze al vroeg in de wedstrijd een doelpunt moesten incasseren. Raoul Last van SV Meerssen dribbelde slim weg van verdediger Sanny Monteiro en bracht de bal voorbij doelman Antonioli in het net in slechts de 4e minuut. Sportlust '46 leek even door deze klap van de kaart, maar na 25 minuten begonnen ze hun ritme te vinden. Ondanks enkele kansen miste Sportlust precisie en snelheid in de afronding, maar het was duidelijk dat ze vastberaden waren om gelijk te maken.

Het tij keerde net voor de rust toen Sanny Monteiro zich revancheerde en de bal hard in het doel schoot na een chaotische situatie voor het doel. Met een verdiende gelijkmaker op zak gingen ze de tweede helft in. Sportlust '46 zette in de tweede helft de druk vol op SV Meerssen, die worstelde om hun eigen verdediging te handhaven. In de 50e minuut leidde een aanval over de linkerkant tot een perfecte pass naar Martijn Jansen, die koelbloedig bij de tweede paal afrondde. De aanvoerder, Jansen, zorgde ervoor dat Sportlust '46 voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong kwam.

De Woerdenaren bleven het tempo hoog houden en voegden nog een doelpunt toe in de 62e minuut. Terence Groothusen speelde Joost Screever aan, die de bal beheerst in het net plaatste. Ondanks enkele late pogingen van SV Meerssen om terug te vechten, heerste doelman Antonioli in het doelgebied en hield zijn team stevig overeind. Hoewel Sportlust '46 duidelijk de overhand had, had de uitslag zelfs nog groter kunnen zijn. Coach Twisker was tevreden met de drie punten, maar erkende dat de doelpuntenkloof groter had kunnen zijn.

De volgende uitdaging wacht Sportlust '46 volgende week zaterdag op Sportpark Cromwijk tegen bvv Barendrecht. Met beide teams op zoek naar voortzetting van hun winnende reeks, belooft het een intrigerend duel te worden tussen deze oude rivalen. De aftrap is om 15.00 uur.

Bekijk hier alle uitslagen en de actuele stand in de 3e Divisie B.