Waardsedijk 31
3448HV
WOERDEN
tel. 0348-415570

Op een zonnige zaterdagmiddag stonden Sportlust '46 en Unitas tegenover elkaar in een spannende wedstrijd die de toeschouwers tot het einde op het puntje van hun stoel hield. Unitas speelde het grootste deel van de wedstrijd met tien man, en het was uiteindelijk Sportlust '46 dat verdiend met 1-0 won dankzij een laat doelpunt van Redouan Hazzat in de 93e minuut.

De wedstrijd begon met een razendsnelle start, waarin beide teams elkaar nauwelijks tijd gaven om op adem te komen. Al snel ontstonden er kleine mogelijkheden aan beide zijden, maar het was Unitas dat in de 16e minuut met een rode kaart werd getroffen, waardoor ze met een man minder verder moesten. Den Haag speelde zichzelf vrij en bevond zich in een sprintduel met Esey Kiflom, die net voor de cruciale lijnen Den Haag onderuit trok. Met spanning in de lucht klonk het fluitsignaal van scheidsrechter Besselsen die de rode kaart voor Kiflom trok.

Dit leek een grote tegenslag voor Unitas te zijn, maar ze verdedigden vastberaden en hielden Sportlust '46 op afstand. Sportlust '46, ondanks de numerieke superioriteit, slaagde er lange tijd niet in om door de hechte Unitas-verdediging te breken. Het middenveld werd druk bezet, maar de Unitas-achterhoede, aangevoerd door hun doelman, hield stand. In de 46e minuut had Bendadi de kans om de bal over de doellijn te schuiven, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt af vanwege vermeende hands van Meiring bij de balcontrole. Martijn Jansen probeerde het opnieuw in de 76e minuut, maar ook zijn doelpunt werd ook geannuleerd wegens vermeend buitenspel.

Het hoogtepunt van de wedstrijd kwam pas in de 93e minuut. Sportlust '46 zette een laatste offensief in en werd beloond met een geweldige actie van Redouan Hazzat, die de bal buiten bereik van de Unitas-doelman over de lijn schoot. Sportpark Cromwijck barstte uit in gejuich, en de spelers van Sportlust '46 vierden het doelpunt uitbundig. Unitas mocht daarna nog aftrappen, maar al snel klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Besselsen, waardoor de spelers van Unitas zwaar teleurgesteld achterbleven.

In de nasleep van het intense duel, sprak coach Twisker zijn tevredenheid uit over de onverzettelijkheid van zijn team, dat tot de laatste seconde gevochten had voor de zege. "We tonen al weken op rij onze vastberadenheid om voor die kostbare punten te knokken", verklaarde de trainer. De held van de wedstrijd, doelpuntenmaker Hazzat, deelde de lof met het volledige team: "Dit was echt een teamprestatie van formaat. We bleven vechten en gelukkig resulteerde dat vandaag in een driepunter."

Aanstaande donderdagavond staat er een oefenwedstrijd op het programma voor de roodhemden. Ze zullen het veld betreden tegen Hercules in Utrecht, met de aftrap gepland om 20.00 uur. De week daarop staat de ploeg van coach Jochem Twisker een aanzienlijke reis te wachten. Ze zullen afreizen naar Limburg om de strijd aan te gaan met Groene Ster uit Heerlerheide. Deze confrontatie begint om 18.00 uur.