Prins Willem Alexander Sportpark 24
5461XL
VEGHEL
tel. 0413-365704

In een spannende wedstrijd op een onbekend speelveld slaagde Sportlust '46 erin om met moeite met 2-1 te winnen van het team Blauw Geel '38 uit Veghel. Ondanks het nog steeds ontbreken van enkele belangrijke spelers en de hitte, toonde het team onder leiding van coach Jochem Twisker bewonderenswaardige veerkracht. Op het veld lieten de spelers zien dat ze een echte vechtlust hadden, zelfs als hun spel niet altijd perfect was. Maar uiteindelijk werden hun inspanningen beloond.

Sportlust '46 zette al vroeg in de wedstrijd hoog druk, hierdoor al in de 11e minuut. Remco de Weerd profiteerde van een fout van Blauw Geel '38 in de opbouw. Hij bleef rustig en plaatste de bal langs doelman Zielschot, waardoor Sportlust '46 snel op voorsprong kwam. Sportlust '46 bleef daarna de thuisploeg onder druk zetten en had bijna de voorsprong vergroot toen Martijn Jansen de lat raakte. De doelman van Veghel, Zielschot, ontsnapte ook aan een eigen doelpunt nadat een terugspeelbal bijna in het net terechtkwam. Sportlust '46 speelde een overtuigende eerste 30 minuten, maar wist niet vaak genoeg te scoren.

In de tweede helft verliep het spelbeeld rommeliger, met weinig doelgerichte aanvallen en veel balverlies van beide teams. Blauw Geel '38 kreeg langzaam de overhand en drong steeds vaker richting het doel van Antonioli. In eerste instantie leidde dit niet tot echte kansen, maar naarmate de tijd verstreek, nam het gevaar toe. In de 71e minuut scoorde Blauw Geel '38. Een hoge voorzet vanaf de linkerkant werd zonder enige tegenstand door v.d. Nieuwenhof achter Antonioli geschoten, waardoor beide teams weer gelijk stonden.

Als reactie op deze tegentreffer bracht coach Twisker twee nieuwe spelers in waaronder Wesley Muit, en dat bleek een slimme zet te zijn. Muit was nog geen minuut op het veld toen hij al betrokken was bij een aanval. Hij won een duel binnen het strafschopgebied van Blauw Geel '38 en scoorde met een krachtig schot, waardoor Sportlust '46 weer op een verdiende voorsprong kwam. Blauw Geel '38 deed er alles aan om gelijk te maken, maar dankzij hard werken en teaminspanningen wist Sportlust '46 de uitwedstrijd in een overwinning om te zetten.

Verslag: Menno de Vries
Foto's: Sportlust '46