Waardsedijk 31
3448HV
WOERDEN
tel. 0348-415570

Op een zaterdagmiddag vol spanning en verwachtingen, stond Sportlust '46 uit Woerden klaar om OJC te ontvangen, dat tot dan toe ongeslagen was. Het beloofde en werd een krachtmeting van formaat. De Rosmalense bezoekers hoopten hun ongeslagen status te behouden, maar liepen uiteindelijk tegen hun eerste nederlaag van het seizoen aan. Het werd een wedstrijd vol actie en zes doelpunten, met uiteindelijk een 4-2 eindstand in het voordeel van de roodhemden.

Sportlust '46 liet van meet af aan zien waarom ze beschouwd worden als een kanshebber voor de bovenste.plekken. De aanvalslinie was dreigend en overtuigend, en dit lieten ze al snel zien toen de man of the match Remco de Weerd, OJC op achterstand te zetten. Maar OJC liet zich niet zomaar uit het veld slaan. Na de vroege tegentreffer begonnen ze geleidelijk aan beter in de wedstrijd te komen. Spits Job Viellevoye zorgde voor de gelijkmaker.

OJC pakte zelfs een voorsprong van 1-2, toen Daan van Tooren een indraaiende vrije trap tot doelpunt promoveerde. Maar uiteindelijk slaagde OJC er niet in om het resultaat vast te houden. Sportlust '46, bleef de bovenliggende partij en keerde de wedstrijd volledig in zijn voordeel met nog vijftien minuten te spelen. Coach Leushuis kon vanaf de zijlijn alleen maar lijdzaam toezien hoe zijn team, naar eigen zeggen, werden weggetikt.

Binnen een tijdsbestek van slechts 20 minuten sloeg Sportlust '46 genadeloos toe en scoorde maar liefst drie keer. Het begon allemaal met een knappe inzet van Redouan Hazzat in de 70e minuut, die de stand gelijk trok naar 2-2. Slechts vier minuten later, in de 74e minuut, was het Soufiane Laghmouchi die met een doelpunt de thuisploeg opnieuw op voorsprong zette, met de score nu op 3-2 in het voordeel van de Woerdenaren. En alsof dat nog niet genoeg was, verzekerde Kesly den Haag de overwinning voor Sportlust '46 met een fantastisch laatste doelpunt in de 88e minuut, waardoor de score op 4-2 kwam te staan.

Door de zege staat Sportlust '46, tenminste één dag, op de tweede plek. De achterstand op koploper Barendrecht is twee punten. Nummer drie Gemert heeft twee punten minder maar die club komt zondag in actie. A.s. dinsdag speelt de ploeg van een contente trainer Jochem Twisker om 20.00 uur in Beverwijk de wedstrijd in de 2e ronde van de TOTO KNVB Beker tegen DEM.