Waardsedijk 31
3448HV
WOERDEN
tel. 0348-415570

In een thuiswedstrijd die meer in het teken stond van degelijkheid dan van spektakel, heeft Sportlust '46 een overtuigende 2-0 overwinning geboekt op vv Baronie. De tegenstander van vandaag mag dan wel onderaan de ranglijst staan, maar zoals elke doorgewinterde voetbalfan weet, zijn verrassingen eerder regel dan uitzondering in deze competitie, en niets is definitief tot het laatste fluitsignaal heeft geklonken.

Zakaria Issarti rechtvaardigde zijn status als sleutelspeler. In de 21e minuut verraste hij vriend en vijand met een krachtig schot van buiten het zestienmetergebied dat het net vond. Niet veel later, in de 33e minuut, kreeg Sportlust '46 een strafschop toegekend. Ahmed al Mahdi nam zijn verantwoordelijkheid en plaatste de bal met koelbloedigheid achter de doelman van vv Baronie.

Na de rust behield Sportlust '46 de controle over het spel zonder echt te hoeven aandringen. Het was duidelijk dat de overwinning binnen handbereik lag, ondanks enkele gevaarlijke momenten van vv Baronie. Maar nadat een speler van vv Baronie zijn tweede gele kaart ontving, was de weerstand van de gasten gebroken.

De supporters, hunkerend naar meer doelpunten, konden toch tevreden zijn met de prestatie van hun team. De ruststand bleek tevens de eindstand, een degelijke zege op de hekkensluiter. Sportlust '46 herstelt zich zo van het pijnlijke verlies tegen SV Meerssen vorige week en geeft een duidelijk signaal af dat het in de derde periode serieus genomen moet worden.