Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Sportlust '46 verliest van effectief Hoek

Sportlust '46 verliest van effectief Hoek

Sportlust '46 1

0 - 2

Hoek

32'
Steve Schalkwijk (schot)
84'
Jonathan Constansia (schot)

Competitie

3e divisie A

Datum

10 oktober 2020 14:30

Scheidsrechter

F.M.L. van den Elzen

Accommodatie

Sportpark Cromwijck
Waardsedijk 31
3448 HV
Woerden
tel. 0348-415570

In aanloop naar het duel met Hoek gaf trainer Patrick Loenen al aan dat de opponent een goede zou zijn. Zaterdagmiddag bleek dat ook. De ploeg speelde vanuit een prima organisatie en daardoor kwamen de Woerdenaren moeilijk tot kansen. Hoek benutte de kansen ook nog eens straf en dus stond er na negentig minuten voetbal een 0-2 uitslag op het bord.

In de stromende regen nam Sportlust ’46 het op tegen het Zeeuwse Hoek. De Woerdenaren kregen van de Zeeuwen de bal. ,,Dat is ook legitiem he. Dat doen wij ook wel eens natuurlijk. Daarnaast hebben zij ook heel veel kwaliteit dus dan heb je een lastige wedstrijd”, vertelde trainer Patrick Loenen. Het ontaardde daarmee ook in een wedstrijd die niet heel amusant was om te bekijken. ,,Dat zie je ook wel vaker hé, Wedstrijden op het hoogste niveau worden er vaak ook niet mooier op. Als het niveau minder is, gaat er ook meer fout en wordt het dus leuker om te zien. Voor spektakel moet je misschien wel bij de buren gaan kijken”, verklaarde Loenen.

Al na een minuut spelen had Sportlust ’46 al zomaar tegen een achterstand aan kunnen kijken. Het was tegelijkertijd één van de weinige kansen die de ploeg weggaf. Toch kwam Hoek in de eerste helft nog op voorsprong. Na dik een half uur spelen nam Hoek de bal over en via een paar passes werd Steve Schalkwijk in stelling gebracht om de bal hard en hoog achter doelman Romero Antonioli te schieten. ,,Vaak is het scoreverloop in een wedstrijd als deze bepalend. Het is namelijk voor iedereen moeilijk om een solide organisatie te slechten. Kijk maar naar Sparta Nijkerk. Die hadden het ook lastig tegen ons”, vertelde Loenen.

Juist Mark van der Weijden had in de eerste helft bij een gelijke stand een moment waarmee hij de openingstreffer kon maken. Typerend voor het duel was dat na een lange bal Mark van der Weijden een kans kreeg. De aanname was niet goed en dus kwam hij niet tot een schot, maar op basis van die details werd het duel wel beslist. Wanneer de ruimtes klein zijn moet alles kloppen om tot doelpunten te komen. ,,Met bal, zonder bal en de uitvoering. Het moet allemaal samenvallen. Vorige week was het spel minder, maar schoot Mark wel zo’n bal binnen. Dat bepaal dan ook hoe een wedstrijd verloopt. De momenten worden nu eenmaal schaarser wanneer je hoger speelt”, benoemde Loenen.

Volgende week neemt de ploeg het op tegen Barendrecht en ligt er weer een nieuwe kans op een overwinning. ,,Het is ook geen reden om nu in paniek te raken natuurlijk. Het kan best wel eens voorkomen dat we een aantal wedstrijden op rij gaan verliezen hoor. Dat is helemaal niet gek”, bleef Loenen bovenal nuchter na de verliesbeurt tegen Hoek.

Sportlust’46: Romero Antonioli; Thomas Heideman, Jordi Balk, Bas van Zoest (69. Damiano Schet); Nick Verhagen, Daniël van Warven (71. Remco de Weerd), Marley Berkvens, Zakaria Issarti, Martijn Jansen; Kesly den Haag en Mark van der Weijden

Nik Mandemakers. 

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!