Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Sportlust '46 1 - Hoek

Sportlust '46 1 - Hoek

Zaterdag treffen de twee reuzendoders uit de 2de kwalificatieronde van de  TOTO KNVB  Beker elkaar in competitieronde zeven op sportpark Cromwijck. Zowel Sportlust ’46 als HSV Hoek wisten een divisie hoger spelend team te elimineren.

Op bezoek bij Quick Boys wist Sportlust ’46 in blessuretijd de winnende treffer te maken en met 1-2 te zegevieren. HSV Hoek wist IJsselmeervogels in de reguliere speeltijd en verlenging op 0-0 te houden. Maar door de penalty’s beter te benutten wist men de overwinning over de streep te trekken.

Na een prima voorbereiding waarin geen wedstrijd werd verloren begon HSV Hoek hoopvol aan de competitie maar na twee ronden stond de teller nog op nul punten. Bij debutant Rijnvogels werd met 1-0 verloren maar een hardere klap was de 1-5 nederlaag op eigen bodem tegen BVV Barendrecht. Hierna herpakten de Zeeuws-Vlamingen zich door de volgende reeks van vier wedstrijden tegen sterke teams niet te verliezen. Bij GVVV een gelijkspel (0-0) bij SteDoCo winst (1-3) en thuis tegen Excelsior ’31 een verdienstelijk gelijkspel 1-1. Als klap op de vuurpijl werd vorige week in de laatste minuut Sparta Nijkerk met 2-1 verslagen.

Door deze resultaten bevindt HSV Hoek zich evenals Sportlust ’46 met acht punten in een grote middenmoot van zeven teams vanaf plek acht tot en met plek veertien. Winst in Woerden was er voor HSV Hoek in het seizoen 2015/16 met 0-3 en in de allerlaatste wedstrijd van het door corona afgebroken seizoen 2020/21 met 0-2.

In het succesvolle afgelopen seizoen wist Sportlust ’46 in Hoek met 4-0 en in de thuiswedstrijd met 2-1 te zegevieren. Momenteel lijken beide teams na een moeizaam begin op de goede weg. Vorige week werd er na een moeilijk eerste twintig minuten bij Excelsior ’31 een prima partij op de mat gelegd met als gevolg een 0-3 overwinning. Bij Quick Boys werd de goed lijn voortgezet met dus een verrassende overwinning en hopelijk wordt dit niveau vastgehouden omdat dit nodig zal zijn om tegen HSV Hoek de punten thuis te houden.