Waardsedijk 31
3448HV
WOERDEN
tel. 0348-415570

Sportlust ’46 sloot zaterdagmiddag een succesvolle week af met een ruime overwinning op Hoek. De ploeg van Jochem Twisker had het in de eerste helft lastig, maar slaagde er op slag van rust in langszij te komen. Nadien kwam het elftal niet meer in de problemen.

,,Het ging niet vanzelf”, sprak Jochem Twisker na afloop bij de kleedkamers. Hij zag ook wel dat Sportlust ’46 dan wel de eerste kans van het duel kreeg, maar uiteindelijk een zeer moeizame eerste helft speelde. Het was niet voor niets dat Hoek via Gert-Jan Martens op een voorsprong kwam te staan. Het noopte Twisker al na een half uur in te grijpen. Marley Berkvens raakte geblesseerd en moest naar de kant. Tegelijkertijd werd Joost Screever naar de kant gehaald omdat Twisker direct een ander systeem wilde gaan spelen. ,,Dat lag niet per se aan Joost. Nu speelde hij niet zijn beste wedstrijd, maar dat gold voor meerdere spelers”, aldus de trainer.

Op slag van rust kantelde het duel de kant van de Woerdenaren op. Eerst schoot Youri Duisterhof de bal binnen na vermeend buitenspel. Nog een minuut later brak Ahmad Abdallah al Mahdi door en werd onreglementair gestuit door verdediger Gert-Jan Martens. Hij kreeg een rode kaart en de toegekende strafschop werd door Mo Bendadi vol vertrouwen tegen de touwen geschoten. In de tweede helft ging het vervolgens snel. Wederom Abdallah al Mahdi en Wessel Meiring tilde de score naar 4-1. Het slotakkoord was voor Mo Bendadi.

,,Ik zei in de eerste helft op de bank al tegen Jeffrey Vlug dat ik blij was als het rust was. Dan konden wij weer orde op zaken stellen. Ik knipperde alleen twee keer met mijn ogen en wij stonden weer op voorsprong. Na rust had ik geen zorgen meer, want we hebben voetballend zoveel kwaliteit dat we uit hadden kunnen lopen naar 8-1. Dat gebeurde alleen niet. Het is fijn dat we een brede spelersgroep hebben en dat er veel spelers kort bij elkaar zitten”, vertelde Twisker die zijn ploeg terug vindt op een vierde plaats. De komende weken zijn pittig met wedstrijden tegen SteDoCo, Barendrecht en Sparta Nijkerk.